Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Molde

Type tur

Skitur

Gradering

XX Blå

Lengde tur/retur (km)

3,5

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Skihytta i sikte
Nyter utsikten
Følg løypa til høyre for skiltet
På toppen

Grua - Tågheia

Kvifor gå denne turen?

I det du starter å gå fra Grua kommer du inn i den fine lysløypa i Moldemarka, her kan du nyte og bli god og varm på ryggen mens du beveger deg oppover mot Damefallet. Her kan du ta en pause og kanskje du finner ut hvordan dette stedet har fått navnet sitt. Ettervhert som du kommer nærmere Skihytta jo mindre trær blir det. Noen av dem er det riktig nok utrolig fasinerende form og farge på så benytt muligheten til å klatre litt i trærne før du er helt oppe. Vel oppe på Skihytta har du den fantastiske utsikten over fjella på andre siden av fjorden. Her er det perfekt for en lenger pause. Er du riktig heldig kan du til og med få kjøpt en vaffel.

Kvar i terrenget går turen?

Når du står på Grua følger du lysløypa oppover. Følg denne rett opp helt til du kommer opp til Damefallet der lysløypa krysser Vardeveien. Etter at du har krysset Vardeveien tar du opp til venstre og følger traseen oppover helt til du er ved Skihytta. Det er noen valgmuligheter på vei opp, men så lenge du går rett fram eller til venstre i kryssene du kommer til er du sikker på å komme deg til riktig sted. Rett bak Skihytta er Tågheia. Her kan du velge og gå rett opp eller følge sommertraseen litt østover før du igjen går vestover til du kommer til toppen.

Går du rett bak er det bare og gå rett nordover til du treffer ryggen. Følg så den vestover til du treffer varden på det høyeste punktet på denne ryggen. Toppen ligger litt bak så du kan bli litt lurt. Det er veldig ofte spor som går helt opp så det er vanligvis bare oå følge disse.

Kvar startar turen?

Grua
UTM32N - 6958311N - 485552Ø
For å finne fram kjører du til Romsdalmuseet. Derfra kjører du vestover til første rundkjøring. Her tar du til høyre og følger denne veien til du kommer ut av tunnellen. Rett etter du har kommet ut av tunellen tar du hardt høyre så ser du parkeingsplassen.

Kvar endar turen?

Tågheia
UTM32N
6960324 N
404989 Ø

Kvar kan du parkere?

Parkeringsplass Grua. Ingen parkeringsavgift

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Preparerte løyper 2,8
Ikke preparerte løyper 0,7
Lengde tur/retur (km) 3,5
Stigning meter grader
Bratteste helning opp 15 23
Bratteste helning ned 15 23
Total stigning 418 Høydemeter

Offentlig transport

Det er mulig å komme seg til Grua med vanlig rutebuss eller til fots. Ta bussen til Hatlelia og hopp av rett etter tunellen.

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.

Spesielle forhold

I sesongen er turen stort sett hele turen preparert, men etter store snøfall kan du risikere at det er en del snø. Turen blir imidlertid fort godt opp pga stort bruk.

På vei opp hold til siden da du sannsynligvis møter noen som kommer nedover.

Kart

Turkart Molde og Fræna - Topografisk kartserie - M711 Blad 1220 I Hustad