Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Gjengstøknoken 398 moh.

Om turen

Gradering

Kommune

Halsa

Type tur

Fottur

Gradering

XX Blå

Lengde tur/retur (km)

4.2

Lengde en vei (km)

2.1

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Fotograf: Ragnhild Godal Tunheim
Sensommerkveld på Knoken. Fotograf: Geir Hafskjær
Fotograf: Ragnhild Godal Tunheim
Fotograf: Morten Løvik

Gjengstøknoken 398 moh.

Kvifor gå denne turen?

Dette er en ypperlig trimtur for alle! De første meterne er grusveg, men du tar snart av på en begrodd skogskjerreveg. Store deler av turen går langs en klukkende bekk med små bekkefall. Du passerer trær av mange forskjellige slag oppover lia. Rett før toppen passerer du ei lita tømmerhytte, og her er det slutt på veien. De siste 200 meterne er bratte, men premieres med flott utsikt på toppen av Knoken. Her kan du speide utover fjorden, og det vakre og velstelte kulturlandskapet på Halsa.

Kvar i terrenget går turen?

Du starter ved en lunneplass, og ved skiltet går du til høyre oppover en begrodd skogsveg. Oppover lia veksler den merkede ruta mellom denne typen veg og god sti. På de siste og ganske bratte 200 meterne er det røtter og noen glatte partier på stien. Like ved toppen går du til venstre og opp til varden. Her henger turkassa.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Ta av fra E39 ikke langt fra vegkrysset i Betna, på ei lita flate. Fra Betna, nordover på E39, kjører du opp en liten bakke til du kommer ut av gatelyset og forbi et par 80-skilt. Sving til høyre ved første anledning etter skilta. Følg vegen ca. 850 meter, til lunneplass, og parker her.

Fra Liabø, sørover på E39, kjører du de svingete vegene nesten helt fram til Betna. Straks du ser 60-skiltene før Betna, leter du etter avkjørsel på venstre side. Ta av opp her, og følg denne vegen ca. 850 meter. Parker på lunneplass.

GPS-koordinater: N63° 05.757' E8° 21.468'

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 4.2
Lengde en vei (km) 2.1
Stigning meter grader
Total stigning 300 Høydemeter

Mobildekning

God dekning hele veien

Kart

1421 III Halsa, Turkart for Halsa