Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Fræna

Type tur

Fottur

Gradering

XX Blå

Lengde tur/retur (km)

5,2

Lengde en vei (km)

2,6

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Har du litt høy bil er dette stedet for parkering
Greit å komme over elva om du følger vår anvisning.
Vel framme ved Gjengkleivvatnet. Her biter småfisken villig!
Her tar du av til Gjengkleiva, solid merking - du ser skilta fra der veien slutter

Gjengkleiva

Fotograf: Eivind Kringstad

Kvifor gå denne turen?

Gjengkleiva, et idyllisk vatn (434 moh) innafor Rødalen i Indre Fræna. Her biter småfisken villig på mark, og mange har hatt en fin overnatting her oppe i telt. Et times vandring på grusvei til Rødalssetra og litt forbi denne og så over myrer og på sti til turmålet. Om høsten er det ofte fin blåbær langs stien oppunder skoggrensa.

Kvar i terrenget går turen?

Turen går første kilometer på setereveien opp til Rødalssetra. Så over et lite myrområde opp til skilta du ser fra veienden; Trondalen og Gjengkleiva. Herfra følger du stien mot elva og over denne. En stor steinblokk fungerer som bru! Du hopper først over bekken til "øya" i midten, så langs denne noen meter og over "blokka". Selv med god vannføring er det greit å komme seg over. Videre over et myrområde igjen og så på sauestien langs fjellryggen og opp på myrområdene like før vatnet. Vi gikk i joggesko - og ble noe våte på beina. Fjellsko er å anbefale, støver i regnperioder. På høyre side av vatnet er det mer kupert terrent med steiner - teltplassen er på østsiden, andre siden av vatnet. Det tar ikke lang tid å gå rundt. Det er også mulig å gå sørover til Malmesetrene.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Du tar av til Rødalen fra Bunnpris i Sylteosen (mellom Malmefjorden og Elnesvågen) - og kjører veien til endes. Grusvei siste biten. Parkering der "hovedveien slutter" - og gå til "Geitefjøsen" et par hundre meter lengre framme langs seterveien (parkering her også) - eller kjøre til geitefjøset. Litt dårlig vei, ikke for lave biler. Så er det bare å følge veien opp som beskrevet ovenfor.

Kvar kan du parkere?

To muligheter: Der seterveien starter (om du har lav bil) - eller et par hundre meter lengre framme ved geitefjøset.

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Løs grus 2
Dårlig sti 2,4
Myr 0,6
Lengde tur/retur (km) 5,2
Lengde en vei (km) 2,6
Stigning meter grader
Total stigning 280 Høydemeter

Kart

Turkart Molde/Fræna