Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Volda

Type tur

Fottur

Gradering

XX Blå

Gradering for rullestolbrukarar

Ikkje tilgjengeleg

Lengde tur/retur (km)

1,4 km

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Gå rett fram på stien etter den første bakken
Flott utsikt på Gildrehammaren, og ein benk å kvile på
Kometland
Start øvst i Kleppevegen

Gildrehammaren

Fotograf: Runa Bakke

Kvifor gå denne turen?

Gildrehammaren ligg ovanfor Klepp i Volda sentrum. Det er eit flott utsiktspunkt som ligg sentrumsnært og som er lett tilgjengeleg. Ein fin familietur.

På turen passerer du Kometland. Her er det verdt å ta ein stopp. Kanskje vil du kome tilbake ein kveld for å studere himmelen? Her finn du informasjon om Kometland: http://www.kometland.com/

Kvar i terrenget går turen?

Det er greit å finne stien til Gildrehammaren. Start øvst i Kleppevegen, mellom siste huset og ei ballbane. I starten følger du same vegen som går til Kometland. Når du har gått opp den første bakken går du rett fram på sti merka til Gildrehammaren (eldre skilt). Du kjem då til Katadalen. Stien er tydeleg og har blitt kloppe- og steinlagt, så sjølv om du skal over eit myrområde, blir du ikkje veldig våt på beina.
Etter kvart kjem du til eit nytt Gildrehammar-skilt. Herifrå går det bratt opp gjennom lia, men det er ikkje så langt før du er framme og kan nyte utsikta og kanskje litt medbrakt niste. Skogen rundt hammaren er rydda av Volda rotaryklubb, så utsikta er svært god! Rotsystema til trea er også fasinerande.

Frå Gildrehammaren har du mange val viss du vil gå vidare. Du kan gå til Tverrberget, Niven, Kleppesetra eller via Vardehornet og heilt til Melshornet. For mange er turen til Gildrehammaren lang nok. Då kan du velje å ta returen slik at du går ei runde. Følg stien vidare i austleg retning på ei lita hylle, så ned nokre små berg. Her har Volda rotaryklubb laga ei trapp slik at berga er lette å forsere. Stien er tydeleg vidare ned gjennom skogen. På våte dagar er det lurt med sko som tåler væte. Når du møter ein ny, litt breiare sti skal du gå til høgre og du kjem då ned til Kometland og fyl gruslagd turveg til startpunktet.

Ruta er merka med raude merkepinnar i trea, og du kan sjølvsagt gå rund motsett veg. Skilt som er sett opp seinare tid viser veg.

Lurer du på kvar namnet Gildrehammaren kjem i frå? Gildre er ein fangstreiskap som verkar når dyr kjem borti ein utløysingsmekanisme, til dømes saks og sjølvskot. Truleg har dette vore ein plass der ein sette opp gildrer og difor namnet.

God tur!

Lenke til turbeskrivelse

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Start er øvst i Kleppevegen på same vegen som går til Kometland.
Frå sentrum køyrer du opp Storgata, Ottamarka og Engesetvegen. Ved eit stort kvitt bygg ("Maurtua") tek du til venstre og følger Kleppevegen til endes. Her er greit å finne parkering.

Kvar kan du parkere?

Parkering øvst i Kleppevegen

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Fast grus 0,5
God sti 0,9
Lengde tur/retur (km) 1,4 km
Stigning meter grader
Total stigning 160 Høydemeter

Offentlig transport

Det er mogleg å gå frå Volda sentrum (busshaldeplassen) for dei fleste.

Kart

Sunnmørsalpane/Sunnmørsalpane Vest