Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Gaustadvågen naturreservat

Om turen

Gradering

Kommune

Eide

Type tur

Fottur

Gradering

X Grønn

Lengde tur/retur (km)

5,6

Lengde en vei (km)

2,8

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Ved turkassa. Foto: R.S. Berthinussen.
Utsikt over Gaustadvågen. Foto: Evelyn Ødegård

Gaustadvågen naturreservat

Fotograf: Evelyn Ødegård

Kvifor gå denne turen?

Sandblåst Gaustadvågen naturreservat er det mest utprega estuariet i fylket, og heilt unikt i utforming og størrelse, med store verneinteresser innen botanikk, zoologi, landskap og kvartærgeologi. Store tidevassoner og strandenger i et småkupert kystlandskap.

Vern:
http://dnweb12.dirnat.no/nbinnsyn/asp/faktaark.asp?iid=VV00001818

Biologisk mangfold:
http://dnweb12.dirnat.no/nbinnsyn/asp/faktaark.asp?iid=BA00050956

Kvar i terrenget går turen?

Turen starter ved p-plass Gaustadvågen naturreservat. Det er en stor p-plass. Her er informasjonstavle, flere benker hvor man kan sitte, og det er en gapahuk og utkikkspunkt ut over vågen.

Fra p-plass følger du sti 50 meter som leder inn på skogsvei. Følg skogsveien innover. Det er god vei, med mulighet for å trille barenvogn. Kjempefin tur for små barneføtter. Om du vil kan du ta en avstikker fra veien etter om lag 250 meter. En kort sti til høyre som fører til et utkikkspunkt.

Vel 550 meter etter utkikspunktet kommer du til gapahuken. Den er på venstre side av veien. Her er det turbok, et flott sted å sitte å se utover vågen, du kan lese informasjon som står på veggen og du kan spise matpakka di, om du vil.

Fortsett innover, i underkant av 400 meter. Du passerer en liten bekk og du får Olivenlunden til høyre for deg. Kanskje er det dyr på beite under trærne, eller du er så heldig at du treffer på et rådyr.

Veien går nå over i mer utydelig, ubrukt vei. Vi er inne i Knarrashaugmyra verneområdet. På høyre hand ser du et informasjonsskilt. Du kan selvsagt fortsette turen innover, men herfra går du over på myr.

Se http://dnweb12.dirnat.no/nbinnsyn/asp/faktaark.asp?iid=VV00000608

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Fra Eide sentrum: Kjør Rv64 til Gaustad. Det står skilt Gaustadvågen naturreservat. Parkering på venstre side, kloss i riksvegen.

Fra Atlanterhavsvegen og Vevang: Kjør Rv64 til Gaustad. Skilt Gaustadvågen naturreservat, rett etter at du har passert kapellet på høyre side. P-plass kloss i riksvegen, på høyre hand.

Kvar kan du parkere?

Gaustadvågen naturreservat. Gratis parkering.

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Traktorveg 5,6
Lengde tur/retur (km) 5,6
Lengde en vei (km) 2,8

Offentlig transport

Ja. Buss til p-plass og turstart, Gaustadvågen naturreservat. se http://www.177.no

Mobildekning

Ja

Kart

Turkart Molde 1:50 000