Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Gapahuken ved Kårebu i Brøstdalsløypa

Om turen

Gradering

Kommune

Lesja (Oppland)

Type tur

Skitur

Gradering

XXX Rød

Gradering for rullestolbrukarar

Ikkje tilgjengeleg

Lengde tur/retur (km)

14

Total lengde rundtur (km)

14

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Gapahuken ved Kårebu i Brøstdalsløypa

Kvifor gå denne turen?

Fin rundtur på 14 km i variert småkuppert terreng. En del korte bratte bakker, ellers ganske lettgått. Halvveis på runden ligger Kårebu og en gapahuk hvor man kan nyte matpakken, før man suser ned bakkene mot Bjorli. 

Kvar i terrenget går turen?

For å komme til Gapahuken må en gå en kombinasjon av Bakkeløypa og Brøstdalsløypa. Turen beskrives her som en rundtur mot klokka (og sola).

Fra Miljøstasjonen går løypa mot vest, krysser Rauma elv og en kommer til et løypekryss på et stort jorde (ca 1 km). Dette er start og slutt på på den korte rundturen Bakkeløypa. Ta til høyre i dette krysset. Etter en del stigning kommer en til et nytt kryss (ca 2,5 km fra start) der en også tar til høyre. Herifra en kupert løype som følges helt til en kommer frem til gapahuken etter ca 8 km. Ved gapahuken er det også et løypekryss der Rånåkollen rundt og Brøstdalsløypa møtes. Turen fortsetter videre til den igjen møter Bakkeløypa (gå rett frem) og en kommer ned på jordet med det første løypekrysset der en kan gå tilbake til Miljøstasjonen.

Dersom en starter i Bølia går en først den korte Bøliløypa (i valgfri retning) til endes og en er da på det tidligere omtalte jordet der Bakkeløypa starter.

Alternativt passerer en også gapahuken dersom en går Rånåkollen rundt. Dette blir en litt lengre tur med større høydeforskjell. En annen mulighet er å gå halve Rånåkollen rundt. Da parker en i Rånå, går vestover, passerer gapahuken og går videre til Bjorli. Dette gir flere nedoverbakker en oppoverbakker og kan være lettere som en familietur. En må da sende mor eller far videre for å hente bilen...

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Parkeringen ved Bjorli miljøstasjon (ved Bjorli Stasjon) er startsted for denne turen. Fra rundkjøringen på Bjorli (ved YX bensinstasjon) kjører du ca 300 m i retning Åndalsnes på E136. Ta avkjøring til venstre der det er gratis parkering ved miljøstasjonen og langs blindvegen i retning vest.

Alternativt startsted for Bakkeløypa og Brøstdalsløypa er Bølia Skistadion. For å komme hit kjører du E136 i retning Dombås fra rundkjøringen. Etter ca 1,5 km følger du skilting til venstre mot Rånå, kjør over elven og ta første avkjøring til venstre.

Alternativt startsted dersom en ønsker å gå Rånåkollen rundt er parkeringen i Rånå/Asbjørnsdalen (20 kr). Dette er også et fint startsted derom en ønsker å gå fra Rånå til Bjorli. Dette er en tur som gir mest nedoverbakker.

Kvar endar turen?

Gapahuken ved Kårebu i Brøstdalsløypa der løypa også tangerer Rånåkollen rundt.

Kvar kan du parkere?

Gratis parkering ved miljøstasjonen/jernbanestasjonen på Bjorli.

Rute på kart

Forklaring på fargekoder til løypene

  • Mindre enn tre timer siden
  • tre til seks timer siden
  • i dag, mer enn seks timer siden
  • i går
  • to dager siden
  • 3-15 dager siden
  • 15-30 dager siden
  • Mer enn 30 dager siden

Kart løypeinfo

Underlag Lengde i km
Preparerte løyper 14
Lengde tur/retur (km) 14
Total lengde rundtur (km) 14

Offentlig transport

En kan benytte buss og tog. Bjorli sentrum med busstopp ligger 200 m unna, mens togstasjonen ligger 150 m fra startsedet.

Mobildekning

God mobildekning

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.

Spesielle forhold

Ta gjerne med ved. Det er bålpanne og tilrettelagt for bålbrenning ved gapahuken. Husk å rydde etter deg og ta med all søppel hjem.

Kart

Turkartet "Romsdalsfjella sør" og "Tafjord" i Norge-seirien dekker området i målestokk 1:50 000. På nettsidene til Lesja kommune kan du laste ned løypekart for området: http://www.lesja.kommune.no/artikkel.aspx?AId=26627