Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Gapahuken fra Skaramyra

Om turen

Gradering

Kommune

Halsa

Type tur

Skitur

Gradering

X Grønn

Lengde tur/retur (km)

6,2

Lengde en vei (km)

3,1

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Foto: Ragnhild Godal Tunheim
Foto: Morten Løvik

Gapahuken fra Skaramyra

Kvifor gå denne turen?

Denne skituren er fin for småbarnsfamilier. Den er ikke for lang, og den har et spennende og praktisk turmål. Fra Skaramyra begynner løypene i skog, og følger lett kuppert terreng. Etter hvert åpner landskapet seg litt. Opp til gapahuken er det ikke langt. Når du kommer hit kan du sitte på tørre benker og grille pølsa på tilrettelagt bålplass, og barna kan renne på ski i bakkene. Turkassa henger på et tre like ved.

For en lengre tur med vesentlig bedre utsikt er det bare å følge løypene opp mot Steinsetervatnet og Rognskogfjellet. Se egen turbeskrivelse.

Kvar i terrenget går turen?

Turen starter på Skaramyra i Betna. Herfra går løypene over et lite jorde og videre inn i tett skog. Følg løypa i gjennom kuppert terreng. Det siste stykke opp mot gapahuken står for det meste av stigningen. Turmålet er gapahuken, men fortsett gjerne mot Steinsetervatnet og Rognskogfjellet hvis du føler for det. Se egen turbeskrivelse.

Lenke til turbeskrivelse

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Turen starter ved Skaramyra i Betna. Ta av fra E39 på øversiden av vegen på ei lita flate like ved Betnakrysset. Fra Betna, nordover på E39, kjører du opp en liten bakke til du kommer ut av gatelyset og forbi et par 80-skilt. Sving til høyre ved første anledning etter skilta. Parker her.
Fra Liabø, sørover på E39, kjører du de svingete vegene nesten helt fram til Betna. Med en gang du ser 60-skiltene før Betna, leter du etter avkjørsel på venstre side.

GPS-koordinater: N63° 05.542' E8° 21.004'

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Preparerte løyper 3,1
Lengde tur/retur (km) 6,2
Lengde en vei (km) 3,1
Stigning meter grader
Total stigning 161 Høydemeter

Mobildekning

God

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.

Fraværende

Kart

1421 III Halsa, Turkart for Halsa, Fjordrutakartet