Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Rauma

Type tur

Skitur

Gradering

XX Blå

Lengde en vei (km)

4.52

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Galtåtind

Fotograf: romsdal.com

Kvifor gå denne turen?

Populær skitur i Isfjordsfjella med flott nedkjøring

Kvar i terrenget går turen?

Parker ved skytebana ved Hatlen. Følg løype inn til andre brua, og ta over bru med skilt til Måsvassbu. Etter brua, kort bratt opptak opp på ryggen til høyre for elvedalen. Følg ryggen opp til Vårseterhjellen.

Her møter en løypa fra Øvre Kavli, normalt tråkket spor opp til Skarsetra. Fra Skarsetra fortsett rett fram til elva til venstre for setra. Kryss elva og skrå videre oppover skogsida til en kommer opp på ryggen til venstre for toppen. Unngå lesiden i fallinjen fra toppen.

Fra ryggen fortsett oppover og hold til venstre på toppen til en kommer opp på toppryggen. Følg denne siste stykket mot toppen, men vær varsom med skavler.

Flott nedkjøring samme veien, og ved gode forhold er det for erfarne kjørere også flere nedkjøringer fra ryggen mellom Galtåtind og Loftskardstind. Det er også mulig å fortsette turen videre til Horungen.

Kilde:

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Lengde en vei (km) 4.52
Stigning meter grader
Total stigning 1076 Høydemeter

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.