Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Rauma

Type tur

Fottur

Gradering

XXX Rød

Lengde en vei (km)

4.65

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Frokostplassen

Fotograf: romsdal.com

Kvifor gå denne turen?

Populær tur inn til frokostplassen (overnattingssted for klatrere) på baksida av Trolltindene. Turen går mye i ur og gir et flott skue innover Trolltindene.

Kvar i terrenget går turen?

Parker utenfor kafeen på Trollstigen. Følg gangveg som krysser elva ved bygget og mot utkikksplassen. Ta av på godt merket sti opp til høyre, like før gangvegen begynner å gå ned trapper til utkikken. Kort bratt parti sikret med kjetting leder opp til et platå med anleggsveg som leder inn mot elva som kommer fra Stigbotn.

Bratt oppstigning til høyre for elva leder opp til Stigbotn. Herfra er stien tydelig merket med varder. Følg høyrekanten av Stigbotn først, før den krysser over ura til venstrekanten av Stigbotn. Herfra er det slak stigning oppover til en rygg som følges innover til ei ny grov ur med bratt stigning. Følg vardene opp gjennom ura til terrenger legger seg litt igjen. Følg en senking i ura videre oppover til en ser baksiden av Trolltindene. Herfra følges dalen over en liten bre, og deretter ura til venstre for breen videre innover til frokostplassen. Frokostplassen ligger helt på kanten til venstre i laveste punktet før det går opp igjen mot Trolltindene.

Herfra kan en fortsette videre innover til Bruraskaret, Store Trolltind eller opp på kanten ved Stabben eller Semletind.

Kilde:

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Lengde en vei (km) 4.65
Stigning meter grader
Total stigning 692 Høydemeter