Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Fokhaugstova via Storvatnet

Om turen

Gradering

Kommune

Rauma

Type tur

Fottur

Gradering

XX Blå

Lengde en vei (km)

8.58

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Fokhaugstova via Storvatnet

Fotograf: romsdal.com

Kvifor gå denne turen?

Fin tur på god sti som går til Fattig og rik, deretter ned til Storvatnet og videre i greit terreng rundt foten av Kamben og ned til Fokhaugstova.

Kvar i terrenget går turen?

Parker ved parkeringsplasse ved Røsta like etter Bøstølen (bomveg). Følg sti ned til elva og over brua, ta til høyre etter brua forbi Røsta seter og videre på god sti opp stigninga til venstre for elva. Etter stigninga fortsetter stien videre innover til Fattig og Rik.

Etter hytta følg stien videre innover og deretter slakt nedover mot vatnet. Stien leder ut til en liten halvøy i nærmeste enden av vatnet med et naust.

Fortsett på dårligere sti langs vatnet på høyresiden (nordsida) til naustet under Storvasshytta og deretter opp til Storvasshytta. Følg deretter sti som runder foten av Kamben, over myrer i høyrekanten av dalen ned til Kambemyrane.

Når en kommer til Litlevasselva, kryss denne på bro og fortsett merket sti rett fram og så skrå over til venstre til en møter stien mellom Litlevatnet og Fokhaugstova. Ta til venstre på denne stien og følg denne videre ned til Fokhaugstova som ligger like under skoggrensa.

Kilde:

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Lengde en vei (km) 8.58
Stigning meter grader
Total stigning 324 Høydemeter