Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Flyplassen rundt - Byskogen, turvei langs flyplassen, Gløsvågen og Pilotveien

Om turen

Gradering

Kommune

Kristiansund

Type tur

Fottur
Sykkeltur

Gradering

X Grønn

Lengde tur/retur (km)

4

Lengde en vei (km)

2

Total lengde rundtur (km)

9,2

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Lun rasteplass på turveien
Fin utsikt mot Grip

Flyplassen rundt - Byskogen, turvei langs flyplassen, Gløsvågen og Pilotveien

Fotograf: Bente Elshaug

Kvifor gå denne turen?

Denne turen kan du både gå eller sykle, og ikke minst trille barnevogn. Du kan selv velge hvor du vil starte, men å ta hele rundløypa er absolutt en anbefalt søndagstur for hele familien. Rundturen er variert og du har både asfalt og grus som underlag. Turen går via Byskogen med sine spesielle småhusbebyggelse, videre igjennom fin natur med utsikt mot Tustna, langs nydelige Gløsvågen som er hekke- og trekklokalitet for våtmarksfugl. Området er svært næringsrikt og har en påfallande rik fuglefauna. Området er naturreservat. Turen går inn i naturreservatet.

Langs turveien er det flere muligheter til å raste. Det er satt opp benker og bord på idylliske plasser langs veien.

Kvar i terrenget går turen?

Fra parkeringsplassene både i Seivika og Gløsvågen er det skilt som viser starten. Fra Seivika følger du turveien langs flyplassen, runder enden på rullebanen, inn i Gløsvågen og videre langs Gløsvågveien. Fortsett helt til du møter Pilotveien. Ta til venstre i krysset og fortsett turen langs gang/sykkelvei igjennom Kvernbergmyran, forbi flyplassen og Handelsparken. Når du møter rv. 70 ta til venstre og følg gang/sykkelvei videre til Seivika og Byskogen. Motsatt vei om du velger å starte i Gløsvågen.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Det er flere muligheter å starte turen. Gode parkeringsmuligheter finnes både i Byskogen og i Gløsvågen. Kommer du fra Frei tar du av ved innkjøringen til Seivika (rett etter Omsundbrua). Kommer du fra Kristiansund sentrum tar du av til venstre mot Seivika (rett etter Handelsparken). Følg skilting til Byskogen og du kommer deretter til en stor parkeringsplass der Skogveien og Omsaveien møtes. Du kan også velge å parkere i Gløsvågen og ta motsatt vei.

Kvar kan du parkere?

Gratis parkering på stor opparbeidet parkeringsplass hvor Omsaveien (Seivika) og Skogveien (Byskogen)møtes og i Gløsvågen (innerst i Gløsvågveien).

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 4
Lengde en vei (km) 2
Total lengde rundtur (km) 9,2

Offentlig transport

Tilgjengelig buss. Se http://www.177.no

Mobildekning

God mobildekning.

Vurdering + beskrivelse av sjøforhold

Alternativ rute er fra Seivika til Gløsvågen og tilbake. Eller motsatt fra Gløsvågen til Seivika og tilbake. Denne turen er 4 km.

Spesielle forhold

Det spesielle med denne turen er at deler av turveien går i skog, lyng og med småkupert terreng på begge sider. Vakker natur og stille stund kan nytes ved å ta avstikkere fra turveien og ut i skogen. Fra enden av rullebanen mot øst kan en komme helt ned til sjøkanten (Stabbursneset og Sandvikneset). En avstikker til Kolvika badeplass er ikke å forakte på en varm sommerdag. Skilt viser veien når en er kommet til Gløsvågen.

Kart

Norge-serien Kristiansund 1:50 000