Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Sunndal

Type tur

Skitur

Gradering

XXX Rød

Lengde tur/retur (km)

13,2

Lengde en vei (km)

6,6

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Fløtatind

Kvifor gå denne turen?

En av de aller fineste og mest tilgjengelige toppturene i fylket vårt, og for mange toppturentusiaster er denne turen en favoritt. Fra toppen kan du bare nyte utsikten, bla rett ned i Eikesdalsvannet.

Kvar i terrenget går turen?

Start ved parkeringsplassen ved Brandstad innerst i Øksendal. Kryss elven til høyre ved brua etter ca 300 meter. Etter brua tar du til venstre og følger skogsbilvei så langt det går. Du må krysse to elver, disse er ikke alltid frosset. Anbefaler da å følge traseen da det er lettest å krysse elvene/bekkene der. Etter andre elv er krysset tar du opp mot høyre gjennom skogen. Følg en av 3 rygger som går oppover. Pass på at du ikke går for langt nord, da de sørøstvendtde fjellsidene har en tendens til å slippe ned en del snø. Kryss så tilbake sørover for så vestover rundt eller over høydedrag du ser når du kommer opp over tregrensa. Når du har kommet høyt nok opp ser du toppenav Fløtatind. Da er det bare å følge ryggen på sørvestsiden opp, eller evt der du synes det ser best ut. Det er mange alternative nedkjøringsmuligheter fra toppen.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Øksendal. Kommer du fra Sunndal så skal du til venstre rett etter Øksendalstunellen følg skilt til Brandstad. Kommer du fra Molde skal du ta til høyre rett før tunellen. I enden av veien er det parkeringsplass.

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Ikke preparerte løyper 13,2
Lengde tur/retur (km) 13,2
Lengde en vei (km) 6,6
Stigning meter grader
Bratteste helning opp 50 33
Bratteste helning ned 50 33
Total stigning 1548 Høydemeter

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.

Kart

Topografisk kartserie M-711 Sunndalslra 1420-II og Eresfjord 1320-II