Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Fleskevatnet via Gluterholet

Om turen

Gradering

Kommune

Rauma

Type tur

Fottur

Gradering

XXX Rød

Lengde en vei (km)

8.45

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Fleskevatnet via Gluterholet

Fotograf: romsdal.com

Kvifor gå denne turen?

Turen går bratt og luftig opp Gluterholet (de bratteste partiene er sikret) og deretter innover flott høyfjellsterreng forbi Grøttavassbu og innover til Fleskevatnet. Mange fiskemuligheter.

Kvar i terrenget går turen?

Parker ved elva innerst i Erstaddalen (bomveg). Følg traktorveg og senere sti som går innover til venstre for elva, og hold rett fram helt til du møter ei hengebro over elva. Kryss elva, og så følg sti opp stigning til ura. Kryss ura med slak stigning (merket rødt), til du kommer under grasshylla. Opp gjennom kløft som er sikret med kjetting. Følg så grasshylla mot Gluterfossen. Luftig på enkelte passasjer.

Siste stykker opp krysser stien litt fram og tilbake, og så opp ei kløft til det slaker ut. Utsatte partier er sikret med kjetting. Følg så slakere parti opp til Gluterstauå.

Fortsett opp til høyre bak hytta og så langs vardet rute videre innover fjellet mot Grøttavatnet. Stien følger ramper i sida over Glutervatnet, og krysser noen svapartier siste partiet. Slakt nedover siste stykket til Grøttavassbu.

Fortsett langs merking mot vatnet og på skrå oppover til høyre mot Saufonnholet. I en liten botn følg varder opp til venstre (ta av fra vanlige sti til Saufonnholet). Stien går opp på en rygg som følges videre slakt oppover til den møter stien mellom Saufonnholet og Fleskevatnet.

Fortsett rett fram og følg stien som går et godt stykke opp i lia over Grøttavatnet. Etterhvert begynner stien å helle nedover til Fleskevatnet, men det er et par mindre motbakker på slutten før den siste bratte bakken ned til hytta.

Herfra kan en ta samme vei tilbake, eller gå ned til enden av Grøttavatnet og over til Sandgrovbotn.

Kilde:

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Lengde en vei (km) 8.45
Stigning meter grader
Total stigning 1156 Høydemeter