Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Rauma

Type tur

Skitur

Gradering

XX Blå

Lengde en vei (km)

3.9

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Finnan

Fotograf: romsdal.com

Kvifor gå denne turen?

Populær topptur på ski som er spesielt mye benyttet på vår/sommer på Trollstigen. Vær oppmerksom på at denne turen går over en bre med bresprekker.

Kvar i terrenget går turen?

Turen kan gåes hele året, men oppstigninga i selve Trollstigen kan være rasutsatt tidlig på vinteren og det er en lang tur inn Isterdalen. Turen er derfor mest vanlig etter at vegen er brøytet inn til bommen før Trollstigen. Turbeskrivelsen her er gjort etter at Trollstigen er åpnet, og går derfor fra Trollstigvegen.

Parker på en av parkeringsplassene like før toppen av selve Trollstigen (før kommunegrensa). Ta av opp til høyre, og ta sikte på botnen i bunnen av Finnan breen. Følg botnen oppover, og ikke gå for langt til venstre da det ofte kan rase fra toppskavlene mot Alnestind.

Like før been begynner stigninga opp til ryggen mellom Finnan og Alnestind. Hold først til høyre og kryss inn på ryggen mot venstre. Litt bratt siste partiet opp til selve ryggen. Fra ryggen følges toppryggen opp til Finnan. Finnan består av to topper forbundet av en flat og bred rygg, og det er den nordligste som regnes som hovedttoppen. Her er det en varde på et skar før selve toppen. Selve toppen krever klatring og sikringsutstyr for å bestige.

Turen ned igjen følger normalt samme vegen, med med gode snøforhold er det også mulig å kjøre ned via Bispevatnet. Denne nedkjøringa går fra den sydligste toppen.

Kilde:

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Lengde en vei (km) 3.9
Stigning meter grader
Total stigning 967 Høydemeter

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.