Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Rauma

Type tur

Skitur

Gradering

XX Blå

Gradering for rullestolbrukarar

Ikkje tilgjengeleg

Lengde en vei (km)

6.37

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Fattig og rik

Fotograf: romsdal.com

Kvifor gå denne turen?

Fin skitur innover til Bøstølen og videre opp til Fattig og rik hytta. Det blir vanligvis kjørt opp løype til helgene. I perioder blir det også kjørt opp spor fra andre siden til Pusken setra og rundt Kammen.

Kvar i terrenget går turen?

Parker ved parkeringsplass på Hersla (bomveg), normalt åpen til alle helger på vinteren. Følg oppkjørt løype innover langs sommervegen.

Etter Berildvatnet tar skiløypa en sving til høyre over over et flatt område for å unngå vårfonna fra Gammelstølsfjellet. Etter et lite stykke langsmed elva, ta over på bro til høyre og så til venstre opp til Bøstølen. Litt stigning før selve Bøstølen.

Følg vegen et lite stykke etter Bøstølen og så ned til venstre over brua. Ta til høyre etter brua, forbi Røsta seter og videre opp lia til det slaker ut innover Storvassreset til Fattig og rik hytta.

Kilde:

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Lengde en vei (km) 6.37
Stigning meter grader
Total stigning 342 Høydemeter

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.