Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Aure

Type tur

Skitur

Gradering

XX Blå

Lengde tur/retur (km)

13,2

Lengde en vei (km)

6,6

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Skihytta er betjent på søndager i vintersesongen. Utenom åpningstid er det nøkkel i trimkassen slik at du kan bruke hytta.
Lettgått og flott terreng ved Holåråa
På vei opp ryggen mot Ertvågfjellet med Storøra og Stabben i bakgrunnen

Ertvågsfjellet

Kvifor gå denne turen?

Flott skitur i oppkjørte løyper. På turen opp passerer du Skihytta som er åpen søndager i vintersesongen. Og ved Holåråa er det et minnesmerke etter en flyulykke som skjedde over Ertvågsøya i 1956.

Kvar i terrenget går turen?

Det er fra parkeringsplassen oppkjørt løype helt opp forbi Holåråa. Løypa er merket opp til Skihytta. Videre følges oppkjørt løype til foten av Ertvågsfjellet og opp på ryggen i vestlig retning. Selve ryggen mot toppen er ofte snøfattig, men på sydsiden er det fine forhold og lett å komme seg opp til toppen.
Turen tilbake følger du samme vei. Hvis det er bra med snø kan du etter nedrennet fra Ertvågsfjellet stå ned skogen rett mot Nersetra.

Kulturminne

Oppe ved Holåråa passerer du et minnesmerke etter en tragisk flyulykke som skjedde over Ertvågøya i 1956. Det var den 10. januar 1956 at fire jagerfly fra 338-skvadronen ved Ørland flystasjon var på et øvingstokt. På vei tilbake etter et simulert luftangrep ved flyplassen på Gossen kolliderte to av flyene over Ertvågsøya. En av flygerne omkom i ulykken, mens den andre klarte å skyte seg ut og landet på fjellet i fallskjerm. Begge flyene traff bakken i Bugamyrene mellom Hattan og Ertvågsfjellet.
Det meste av restene etter flyene er blitt fjernet, men enda vil du på sommerstid finne enkelte deler som ligger rundt i området. Ved skihytta finnes mye informasjon og et stort billedmateriale fra ulykken. Spesielt interessant er det å lese utklippene i lokalavisene fra dagene etter flyulykken.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Kjør RV 682 mellom Arasvik og Foldfjord I Aure. Ca 6 km fra Foldfjord er det brøytet parkeringsplas og skiltet Nersetra og Skihytta

Kvar endar turen?

Ertvågsfjellet 640 moh N63 12.723 E8 29.547

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Preparerte løyper 9
Ikke preparerte løyper 4,2
Lengde tur/retur (km) 13,2
Lengde en vei (km) 6,6
Stigning meter grader
Total stigning 500 Høydemeter

Mobildekning

God dekning hele veien

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.

Hvis du følger beskrevet rute er det ikke fare for ras

Kart

1421 ΙΙΙ Halsa eller turkart Fjordruta