Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Englivatnet via Grytdalen

Om turen

Gradering

Kommune

Halsa

Type tur

Fottur

Gradering

X Grønn

Gradering for rullestolbrukarar

Ikkje tilgjengeleg

Lengde tur/retur (km)

6.4

Lengde en vei (km)

3.2

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Foto: http://la-humla-suse.blogspot.no/2011_07_01_archive.html
Foto: http://www.panoramio.com/user/2802903?with_photo_id=96437561
Foto: http://www.panoramio.com/user/2802903?with_photo_id=96437561
Foto: http://www.panoramio.com/user/2802903?with_photo_id=96437561

Englivatnet via Grytdalen

Kvifor gå denne turen?

Dette er en god trimtur i bratt landskap, på en grusveg som leder opp til demningen ved Englivatnet. Vegen starter nede ved industriområdet på Enge, og fortsetter oppover den bratte Grytdalen. Her snirkler den seg opp bratteste lia, men stigningen avtar litt etter hvert. På nedsiden av vegen er det svært bratt, og kikker du utfor her får du nok kjenne på sommerfuglene i magen. Et stykke oppi dalen krysser du elva Grytåa på ei bru. Herfra er det ikke lenge før landskapet åpner seg, og du går det siste stykket bort til vatnet på grusveg gjennom myr og lett bjørkeskog. Ved demningen er det hengt opp ei trimkasse, der du kan skrive deg inn og delta i en trekning.

Englivatnet er et fint utgangspunkt for lengre turer, som for eksempel topptur til Hjelmen, Saufjellet eller Hjelmkona. Se egen turbeskrivelse.

Kvar i terrenget går turen?

Start på Enge, fra grustaket ved bredden av Grytåa. Gå opp mot fjellet, ved siden av grustaket, og inn i skogen. Her går du på sti de 100 første meterne, men du kommer snart inn på vegen som tar deg opp Grytdalen. Etter den verste bratta blir du nødt til å ta et veivalg. Du velger høyre og krysser Grytåa på ei bru. Følg så denne vegen helt fram til demningen.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Ta av fra E39 på Hestnes, inn mot Valsøybotnen. Kjør på fylkesvei 354 ca. 4 km, til du kommer til Enge. Parker ved et stort grustak her. Dette ligger like etter Enge Gartneri, men om du kjører forbi Bunnpris er du kommet for langt. GPS-koordinater: N63° 07.447' E8° 33.559'

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 6.4
Lengde en vei (km) 3.2
Stigning meter grader
Total stigning 250 Høydemeter

Mobildekning

God

Kart

1421 III Halsa, Turkart for Halsa