Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Nesset

Type tur

Fottur

Gradering

X Grønn

Lengde tur/retur (km)

5,4

Lengde en vei (km)

2,7

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Noe steder er det satt opp gapahuker og bord.
Leirstedet Visthus ligger like ved Elvastien.
Stien følger stort sett elvekanten.
Elvastien i Vistdal.

Elvastien

Kvifor gå denne turen?

Elvastien er en flat og fin løype for alle som vil gå seg en tur utenfor trafikk og asfaltert vei. Elvastien blir benyttet av joggere, fiskere, de som vil rusle seg en tur, og de som vil trille en tur med barnevogn. Deler av løypa er også egnet for rullestolbrukere, da først og fremst den første delen fra "Gammelbroa" på Myklebostad. Stien, som stort sett er brei som en traktorvei, går hovedsaklig langs elvekanten. Noen steder finner man gapahuker og bord som egner seg godt til en liten rast i fint vær, eller kanskje som krypinn hvis man blir overrasket av en regnskur.

Kvar i terrenget går turen?

Elvastien følger elva Visa i nedre del av Vistdal. Fra den nye "Gammelbroa" på Myklebostad til Hellebroa (øverste avkjørsel til Lange). Stien er litt småkupert enkelte steder, men kan i all hovedsak beskrives som flat. Det er mange muligheter for å komme seg inn på elvastien fra hovedveien.

Kulturminne

Like ved elvastien ligger Visthus. Det er en over hundre år gammel bygning i engelsk stil som i sin tid ble oppført av en engelsk laksefisker. I dag er Visthus et mye benyttet leirsted.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Turen starter mellom den nye "Gammelbroa" og Myklebostad bedehus i Vistdal. Andre enden er ved Hellebroa (øverste avkjørsel til Lange)

Kvar endar turen?

Målet for turen kan være ulikt fra gang til gang. Ikke alle ønsker å gå hele stien. Som nevnt kan man komme seg inn på Elvastien mange steder fra hovedveien.

Kvar kan du parkere?

Det er gode parkeringsmuligheter flere steder langs Elvastien, blant annet ved "gammelbroa" vi ene enden av stien.

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Fast grus 5,4
Lengde tur/retur (km) 5,4
Lengde en vei (km) 2,7
Stigning meter grader
Bratteste helning opp 20 5
Bratteste helning ned 20 5
Total stigning 50 Høydemeter

Spesielle forhold

Forlengelse av Elvastien fra Hellebroa til Bergset er planlagt. Hvis dette blir tilfellet, kan man legge på ca. 1 km på lengden. Fra Bergset vil man da kunne fortsette rett på Bergsetmarka og Nerlandslia (også beskrevet på Morotur.no). Man vil da kunne få en sammenhengende løype med letteste vanskelighetsgrad på litt over 10 km, hvor man må krysse riksveien bare en gang.

Kart

Statens kartverk, blad 1320-2, Eresfjord.