English

Steinvågneset

Ålesund

Kort om turen

Fin bynær tur med næhet til sjøen med flott soloppgang og solnedgang. 

Rutebeskrivelse

Fra busstopp går du inn Tuenesvegen og tar første avstikker inn til høyre forbi blokkleiligheter. Fortsett rett frem til du møter blokkene i enden av denne avstikkeren. Har skal du til høyre igjen langs stakittgjerde. Stien du skal følge starter rett bak en transformatorkiosk, øst for blokka. Denne stien er ganske synlig, og terrenget er noe ulendt, 'lyng og hei', men det er relativt flatt fra start til 'mål'. Stien går langs nesets nordside, og går parallelt med strandlinjen, men 5 - 20 meter inne på land. Det er flere lune berg du kan sette deg ned på, for eksempel for å nyte kveldssola. Det er også noen flotte fiskeplasser her, da det er relativt dypt noen plasser. Etter ca. 400 meter kommer du til en stideling. Nord går ned mot sjøen, øst mot skjæret ved Statens Fryseri, og sør fører opp mot Tonningsgate og bilveien mot byen. Det er ca. 150 meter ut til skjæret som er et 'must' å besøke. Her er det stille og fredelig om sommeren, etter hekkingen er over, og frem til høsten. Fantastisk solnedgang og soloppgang! Fra skjæret anbefales det at du går tilbake, og opp til Tonningsgate, eventuelt går ruten tilbake til busstoppet.

Adkomst og parkering

Denne turen tar utgangspunkt fra busstopp i krysset Tuenesvegen/Skarbøvikgata. Det er flere muligheter fra Skarbøvika og Steinvågen, men det er litt vanskelig med parkering i området. Derfor beskrives turen fra busstoppet. 

Fottur
Grønn
Lengde
0,69 km en vei
Stigning
19 m
Tidsbruk
25 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
8 moh
Merking
Ikke skiltet eller merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Asfalt 0.3
Sti 0,3

Offentlig transport

Buss til busstopp i krysset Tuenesvegen/Skarbøvikgata. Les mer om kollektivtransport her: https://www.frammr.no/

Annet

NB: Det hekker fugler langs denne ruten i mars - mai, så da bør en holde seg unna, men Steinvågbroa er da vel verdt et besøk. Ta en titt over rekkverket ved buene. Her er det hekkende krykkjer - over alt. De er ikke redde for mennesker, og flykter ikke. Kilder: Skarbøvika - En aktiv bydel. Om maritime bedrifter i Skarbøvika gjennom 150 år. Utgitt i 2011. Redaksjonskomite: Arne Valderhaug, Kjell Arne Slinning, Svein Klokk og Inge Almklov. Ingen ISBN nummer. Skarbøvika - Fra bygd til bysamfunn. Om gardane, bedrifter, institusjoner, foreninger og aktiviteter gjennom 150 år. Utgitt i 2012. Redaksjonskomite: Arne Valderhaug, Kjell Arne Slinning og Svein Klokk. En bok nummer to om Skarbøvik. Ingen ISBN nummer. Stadnamn frå Sunnmøre av Johan Krogsæter ISBN 8291024030 utgitt på Nytt i Ukas Forlag i 1995. Ålesund kommunes hjemmeside: http://www.alesund.kommune.no/fakta-om-alesund

Kart

Ålesund M711 serie Blad 1119 I og Ålesund i turkartserien

Lenke til turbeskrivelse

Isbjørn i Ålesund
Kjørebeskrivelse
Print ut