Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Rauma

Type tur

Skitur

Gradering

XX Blå

Lengde en vei (km)

12.82

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Dønttinden

Fotograf: romsdal.com

Kvifor gå denne turen?

Fin skitur til en topp som ligger flott til på kanten av Romsdalen. Turen går fra Verma, opp i Vermedalen, slakt innover denne og med en del stigning på slutten. Flott nedkjøring hele vegen tilbake.

Kvar i terrenget går turen?

På Verma tar en av mot Sletta, kjører over elven og opp gjennom tre gårdstun. Parkeringsplass like ved gammel sag. Er det snø kan en starte turen fra bilen.

Gå ca. 100 meter tilbake og opp over planovergangen. Gå rett opp et jorde til du kommer opp på veien oppe ved skogen. Dette er nordre vei opp til Vermedalen.

Følg veien helt inn i dalen til den flater ut. Du går da rett på Vermedalssetrene. Herfra tar en sikte på Dønttinden og stiger veldig slakt opp til høyre i terrenget.

Kan være noen skavler bortetter fjellsiden. Da kan det være greit å holde en litt lavere kurs bortetter lia. Rund så høyt som synes naturlig når en kommer bort til skaret mellom Veslfjellet og Dønttinden.

Fra Skaret er det bare å velge letteste vei opp mot toppen.

Ved lett føre, anbefales Randonee ski. Fantastisk fin nedkjøring fra Dønttinden, og så er det bare å stå på skia ut dalen igjen.

Kilde:

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Lengde en vei (km) 12.82
Stigning meter grader
Total stigning 1485 Høydemeter

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.