Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Smøla

Type tur

Fottur

Gradering

X Grønn

Lengde tur/retur (km)

3

Lengde en vei (km)

1,5

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

På veien opp til turmålet kan du hele tiden se "Seggelmerket"

Daudmannshaugen

Kvifor gå denne turen?

Daudmannshaugen er en av de postene som ligger virkelig vakkert til. Her kan en skue det meste av Sør-Smøla. Og tar du turen en kveld mens sola lager seg til med kveldsstellet, så kan du få en virkelig god opplevelse. Havranda ute i horisonten kan gi fargespekter som bare tar sinnet.

Du har landemerket foran deg hele veien opp. "Seggelmerket" er et me som har vært brukt av sjømenn i mangfoldige år. Og når du er kommet fram, kan du altså nyte utsikten og registrere turen din. Og så kan du rusle godt fornøyd hjem igjen. Det både er godt og det gjør godt å gå på tur.

Kvar i terrenget går turen?

Skiltet til Daumannshaugen står oppe ved fylkesveien. det er grusvei ned til vannverket. På baksiden av vannverksbygningen finner du stien. Terrenget er kupert, men greit å gå. Det meste av turen går på berg. Sør-Smøla bygdelag har tilrettelagt slik at du kan ferdes selv om det er høg vannstand i Gjeldbergsvatnet. Har du god tid, så kan du rusle opp dit på 20-30 minutter. Legger du i vei med litt fart, så tar det vel 15-20 minutter.

Kulturminne

Daumannshaugen er et litt spesielt navn. Vi har ikke klart å finne opprinnelsen til navnet, men om noen vet hva det kommer av, vil vi gjerne at det formidles til Smøla kommune.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Ankomst Smøla/Edøya med hurtigbåt eller ferje. Derifra kan du følger fylkesvei 669 i ca. 8 km inn til et kryss. Der tar du til venstre mot Dyrnes. Etter ca. 16 km kommer du til krysset ned til Gjeldberget. Ca. 100 m lengre fram på fylkesveien står skiltet som anviser turen til Daumannshaugen. Følg grusveien ned til vannverket og parker der. Stien starter på baksiden av vannverksbygningen.

Kvar kan du parkere?

Vannverket ved Gjeldbergsvannet.

Rute på kart

Underlag Lengde i km
God sti 3
Lengde tur/retur (km) 3
Lengde en vei (km) 1,5
Stigning meter grader
Bratteste helning opp 10 4
Bratteste helning ned 10 4
Total stigning 41 Høydemeter

Offentlig transport

http://www.gurisentret.no har sykkelutleie. Tlf: 71542600
Det går buss til de fleste ankomster med hurtigbåten http://www.frammr.no/Portals/0/Dokumenter/Buss/KRISTIANSUND%20Helaar%2006.2016_v12.pdf

Mobildekning

God mobildekning i hele området.

Kart

Kart over Smøla