Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Rauma

Type tur

Fottur

Gradering

XX Blå

Lengde en vei (km)

3.28

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Brynbotn

Fotograf: romsdal.com

Kvifor gå denne turen?

Grei tur opp til et vatn som ligger flott til mellom Litlevasstind og Nonstind. Følger sti mot Litlevatnet i starten, og tar så av opp lia til høyre til Brynbotn. Obs - ny bomkasse med betaling med bankkkort

Kvar i terrenget går turen?

På bomvegen til Bøstølen er det nå satt opp betalingsautomat. Dette betyr at du betaler bomavgifta med kort. Bomavgift er kr 70 om sommeren og kr 80 om vinteren.

Parker ved Røsta etter Bøstølen (bomveg). Følg veien videre opp til første bru, og ta til høyre rett etter brua (skiltet). Turen følger stien til Litlevatnet nesten fram til Litlevatnet. Stien er i starten merket både med røde skilt (Litlevatnet) og Lilla skilt (Brynbotn).

Like før Litlevatnet er det skiltet til Brynbotn til høyre, og den lilla merkingen viser veg. Først over ei myr som kan være litt våt, og så opp lia til venstre for elva. Omtrent halveis kommer stien inn til elva, og følger venstrekanten av denne opp resten av stigninga.

Når terrenget legger seg går stien et stykke til venstre for elva, på god sti inn til vatnet.

Herfra er det mulig å fortsette videre innover til bandet mellom Litlevasstinden og Nonstinden/Bøstølfjellet med utsikt ned mot Måndalen.

Kilde:

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Lengde en vei (km) 3.28
Stigning meter grader
Total stigning 350 Høydemeter