Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Brøste over fjellet

Om turen

Gradering

Kommune

Rauma

Type tur

Skitur

Gradering

XX Blå

Lengde en vei (km)

17.68

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Brøste over fjellet

Fotograf: romsdal.com

Kvifor gå denne turen?

Fin skitur fra Pyttbua til Brøste over fjellet Lågtunga. Litt stigning opp fra Pyttbua, derettter slakt terreng fram til Lågtunga og flott nedkjøring til Tunga.

Kvar i terrenget går turen?

Fra Pyttbua følg sida nordøst over som er vardet på sommeren og hold etterhvert mer østover retning en markert høyde (Rundhaugen) med flanke som vender mot Pyttbua. Kryss opp flanken til venstre for haugen og deretter slakt ned på baksiden av haugen, eller rund til høyre for Rundhaugen.

Hold deretter høyden bortover fjellsida med litt kupert terreng til en kommer til Tungesnyta (hold til høyre for stor varde på toppen av Tungesnyta). Herfra er det flott nedkjøring langs nordøst ryggen ned til hyttefeltet ved Tunga. kryss gjennom hyttefeltet til bru over elva og over denne.

Følg deretter vegen til Kabben og videre til Brøste.

Kilde:

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Lengde en vei (km) 17.68
Stigning meter grader
Total stigning 359 Høydemeter

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.