Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Rauma

Type tur

Skitur

Gradering

XXX Rød

Lengde en vei (km)

5.92

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Breitind

Fotograf: romsdal.com

Kvifor gå denne turen?

Storslagen skitur i flott terreng, som egner seg spesielt godt som vårskitur når Trollstigen åpner.

Kvar i terrenget går turen?

På vinteren må turen gåes helt fra Trollstigen Gjestegård, fra Mai er bilvegen normalt åpen til bommen og etter at Trollstigen åpner er det start på Stigrøra. Turen er her beskrevet fra Stigrøra. Fra bommen er det en times tid ekstra, og fra Trollstigen Gjestegård 2 timer ekstra. Det første stykket etter at Trollstigen er åpnet er det normalt nødvendig å bære skiene de første 10 minuttene.

Fra Stigrøra kryss over gangbru til utkikkspunktet og følg gangvegen ca 200 m før en tar opp til høyre (merket med varder). Litt klyving for å komme opp på platå som leder videre innover. Følg platået inn til stigningen begynner og kryss oppover til høyre for elva. Det er litt bratt stigning i starten, men terrenget legger seg etterhvert.

Hold deretter innover i venstrekanten av dalen mot Stigbotn, og skrå sakte oppover mot neste stigning til venstre for vatnet innerst i dalen. Igjen en litt bratt bakke som må krysses, før terrenget igjen legger seg innover mot baksiden av Trolltindene. Hold innover høyrekanten av en liten bre til venstre for selve Breitind, inn mot kanten til Romsdalen.

Et par hundre meter før kanten til Romsdalen følg rampe som skrår til venstre oppover mot Breitind, og deretter tilbake en ny rampe til denne slutter i en rygg som leder opp til venstre. Følg denne ryggen oppover til topplatået på Breitind. Hvis snøen er hard kan det være fordel å holde seg helt til høyre på ryggen, der en kan krysse oppover mellom steiner.

Topplatået leder slakt oppover mot toppen av Breitind. Siste 20 metrene er best uten ski, men se opp for stor toppskavl på kanten ned mot Romsdalen!

Ned igjen kan en følge samme veg, eller for de erfarne er det ved gode forhold flere renner som er mulig å kjøre ned i Stigbotn.

Kilde:

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Lengde en vei (km) 5.92
Stigning meter grader
Total stigning 1130 Høydemeter

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.