Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Halsa

Type tur

Fottur
Skitur
Sykkeltur

Gradering

XX Blå

Lengde tur/retur (km)

7.1 (t/r)

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Fotograf: Stian Sæther
Fotograf: Ragnhild Godal Tunheim

Botn Opp

Kvifor gå denne turen?

Denne turen på grusveg er en god trimtur med bratt stigning hele veien. Første del går gjennom skogen på veg opp mot Reinslivatnet, hvor man tar av til venstre oppover ei enda brattere li. Her kan man velge om man ønsker å følge vegen, eller om man vil gå den gamle "Kukleiva" som krysser vegen flere steder. Se mer under beskrivelse av kulturminner. Ved Botnavatnet er det fine muligheter for bading. Denne traséen benyttes under "Botn Opp", et årlig motbakkeløp og sykkelløp som arrangeres i regi av Valsøyfjord IL.

Kvar i terrenget går turen?

Start på parkering like nedenfor Fossdalen Stadion på Valsøybotn. Kryss paintballbanen og ta oppover mot venstre. Følg denne vegen opp til Reinslivatnet, hvor du tar av bratt opp til venstre. Følg vegen helt opp til Botnavatnet.

Kulturminne

Da det fremdeles var seterdrift på Botnasetra, var "Kukleiva" vegen som ble brukt til å frakte både folk å fe fra Valsøybotn og opp til Botnavatnet. Dyra ble så fraktet inn til setra, som ligger ved vatnets ende. Kukleiva fungerer nå som tursti for folk som ønsker litt variasjon i underlaget.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

På parkering like nedenfor Fossdalen Stadion på Valsøybotn. Gratis parkering. GPS-koordinater: N63° 05.852' E8° 37.849'

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 7.1 (t/r)

Mobildekning

God dekning hele veien

Kart

1421 III Halsa, Turkart for Halsa