Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Ålesund

Type tur

Fottur

Gradering

X Grønn

Lengde tur/retur (km)

2.9

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Borgundgavlen
Borgundgavlen
Utsikt fra et av utkikkspunktene i Borgundgavlen
Borgungavlen

Borgundgavlen

Fotograf: Kathrin Kobbevik og Kristin Skarbøvik

Kvifor gå denne turen?

Det er en fantastisk flott og familievennlig tur som du kan kombinere med å besøke Borgund Dyreklubb, Borgund Kirke og Sunnmøre Museum. Du kan oppleve vakker natur, særpregede og gamle hus og båter, du kan nyte flott utsikt, og du kan treffe dyr og fugler + mye mer.

Kvar i terrenget går turen?

Start fra parkeringsplassen ved Sunnmøre Museum.

Enklest er det å gå opp bakken vest for hovedbygningen. På venstre side av denne bakken kan du velge å ta en bitteliten omvei inn i en natursti hvor du vil få informasjon om planter og trær som vokser der.

På toppen av bakken tar du av gangvegen til høyre like etter Dalsbygda skule (mot vest). Gangvegen går etter hvert over til sti i terrenget. På stien vil du se skilt som gir informasjon om naturen.

Følg stien til høydedraget. Her er det en benk hvor du kan sitte og nyte den fine utsikten mot Nørve og byen.

Fortsett på stien langs kanten mot syd ned en liten terrengtrapp, og ta inn på stien til venstre inn i skogen. Du kommer til et skogholt med noen benker. Utsikten her er også flott!

Etter en liten hvil eller matbit, kan du enten ta til venstre tilbake til museet, eller du kan ta en litt lenger tur ved å gå til høyre og mot Borgund kirke.

Fra Borgund kirke kan du følge veien til Borgund Dyreklubb som ligger på høyre side. Her kan store og små oppleve dyrestell av hester, griser, esel, høner, haner, sauer, geiter, papegøyer og mange, mange andre dyr og fugler. Dyreklubben er åpen for besøkende. Her kan du lese mer: http://borgunddyreklubb.webs.com/

Du kan etterpå ta veien tilbake til Sunnmøre Museum, eller du kan fortsatte veien videre mot det gamle praktbygget til Borgund Sparebank. Dette bygget ligger rett ved siden av parkeringsplassen der du startet. Sporloggen tar deg ned til Middelaldermuseet, og går langs vestsiden av Katavågen, tilbake til Sunnmøre Museum.

Lenke til turbeskrivelse

Kulturminne

På Sunnmøre Museum kan du rusle rundt blant vakre, gamle bygninger og båter i vakker natur. Det er et folkemuseum med kulturhistoriske utstillinger og en omfattende samling av gamle hus og båter. Nyt en spasertur mellom de særpregede husene og få et innblikk i sunnmørsk kulturhistorie og gammel byggeskikk.

På Sunnmøre Museum finner du 55 gamle hus i et vakkert friluftsområde. Når du vandrer mellom disse husene, vil du føle deg satt tilbake i tid, og kunne se hvordan folk bodde langt tilbake. Inne i hovedbygningen kan du få et bredere innblikk i sunnmøringens liv gjennom årtusener i de spennende utstilingene om sunnmørsk kulturhistorie.

Du kan også besøke den omfattende båtsamlingen på Sunnmøre Museum, og se hvordan folket på Sunnmøre har mestret havet i århundrer. Blant annet det vakre vikingskipet Borgundknarren er bygget i Volda som kopi av en original knarr som ble funnet i Danmark i 1962. Knarren var vikingenes laste- og handelsskip for mer enn 1000 år siden. Den omfattende båtsamlingen kan beskues både i båthallen og ved kaia.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Start fra parkeringsplassen ved Sunnmøre Museum.

Kvar endar turen?

Samme som start.

Kvar kan du parkere?

Du kan parkere på parkeringsplassen til Sunnmøre Museum (gratis).

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Asfalt 0.8
Fast grus 0.8
God sti 1.2
Natur 0.1
Lengde tur/retur (km) 2.9
Stigning meter grader
Bratteste helning opp 20
Bratteste helning ned 12
Total stigning 50 Høydemeter

Offentlig transport

Bybussen i Ålesund går forbi Sunnmøre Museum.

Mobildekning

God.

Kart

"Ålesund" i turkartserien fra Statens kartverk best. nr. 2535 og Sykkylven, blad 1219 IV i M711 kartserien og digitalt: http://kart.alesund.kommune.no/webinnsyn/Content/Main.asp?layout=alesundsula&time=1332943089&vwr=asv