Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Bolgvatnet - Frei

Om turen

Gradering

Kommune

Kristiansund

Type tur

Fottur

Gradering

X Grønn

Gradering for rullestolbrukarar

Ikkje tilgjengeleg

Lengde tur/retur (km)

6,2

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Langs tursiten ved Bolgavatnet. Foto: R.S. Berthinussen.
Detaljer. Foto: R.S. Berthinussen.
Vakker dag på Bolgvatnet Foto: Steinar Brunsvik
Bolgvatnet badet i farger Foto: Steinar Brunsvik

Bolgvatnet - Frei

Kvifor gå denne turen?

Bolgvatnet ligger idyllisk til midt på Freiøya, 64 meter over havet, og er den største innsjøen i Kristiansund kommune. Vatnet er drikkevannskilde, men er åpnet for begrenset bruk for allmennheten. Bolgvatnet er statlig sikret friluftsområde.

Langs vatnets nordvestre side gikk den gamle postveien fra Frei. På samme side ved utløpet av Seterbekken kan en ennå se rester etter Bolgsetra. På sørøstre side, om lag 2 km langs vatnet, lå restene etter den gamle riksveien. I dag er det opparbeidet turveg der den gamle riksvegen lå fra det gamle Vadsteinsvikkrysset til damhuset i nordenden av vatnet.

Gruset turvei fortsetter frem til Storbakken boligfelt. Flere stier går ned til strandkanten og det er fine rastemuligheter langs hele vatnet. Området har toalett. Fine sykkelmuligheter langs hele turveien. Turkassen er plassert om lag midt på turstrekka langs vannet.
 
I dag er det fritt fiske med stang, men ikke med garn eller oter. I alle vatn har barn rett til gratis fiske etter innlandsfisk med stang eller håndsnøre fra 1. januar til 20. august.
 
I Bolgvatnet trenger du ikke betale fiskeavgift!

Kvar i terrenget går turen?

Fra Pumpehuset følger du asfaltert turvei 700 meter. Du går over små bruer, passerer demningen og er etter 700 meter fremme ved ei bu. Her er det flotte muligheter for å sette ut kajakk.Herfra er turveien av fast grus hele veien frem til Prestmyra.

Turen går hele veien langs Bolgavatnet. Det er flere steder hvor det er superfint å stå å fiske, eller bare sette seg ned og se ut over vatnet.

Om lag halvveis mellom Pumpehuset og Prestmyra er det satt opp en turkasse.

Flere steder er det satt ut rastebord og benker.

Kulturminne

Langs vatnets nordvestre side gikk den gamle postveien fra Frei. På samme side ved utløpet av Seterbekken kan en ennå se rester etter Bolgsetra. På sørøstre side, ca. 2 km langs vatnet lå restene etter den gamle riksveien. I dag er det opparbeidet turveg der den gamle riksvegen lå fra det gamle Vadsteinsvikkrysset til damhuset i nordenden av vatnet.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Du skal til Bolgvatnet. Det ligger midt på Freiøya i Kristiansund kommune. Kjør Rv70 fra Kristiansund eller Molde.

A.Fra Kristiansund er det avkjøring fra hovedveien Rv70 inn til Vadsteinsvika, ta deretter første til venstre. Det er gode parkeringsmuligheter ved pumpehuset.

B.Vatnet ligger ved Rv70 mellom Storbakken på Frei og Vadsteinsvikkrysset. Det er god parkeringsplass på Prestmyra (som ligger før Bolgvatnet på venstre side når du kommer fra Krifast). Følg deretter gruset turvei mot nord.

Kvar kan du parkere?

Parkering ved pumpehuset eller ved Prestmyra. Se beskrivelse startsted. Gratis parkering.

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Asfalt 1,4
Fast grus 4,8
Lengde tur/retur (km) 6,2

Offentlig transport

Buss. Se http://www.177.no. Gå av ved Bolgvatnet.

Mobildekning

Ja.

Kart

Turkart for Kristiansund. 1:50 000.