Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Rauma

Type tur

Skitur

Gradering

XX Blå

Lengde en vei (km)

11.88

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Børa

Fotograf: romsdal.com

Kvifor gå denne turen?

Klassisk fjelltur til en av de høyeste toppene i Romsdalen. Skikkelig høyfjellstur i stort sett slakt terreng.

Kvar i terrenget går turen?

Parker i enden av vegen til Sandgrovbotn (så langt den er brøytet), av og til må en parkere ved avkjøringa til Brude. Følg vegen til like før Johanhytta (før vegen går litt nedover igjen). Hold slakt oppover til høyre, rundt ryggen som kommer fra Raudmyrhøa. Hold jevnt oppover til steinbua ved Svartranden (kan etterhvert se vardene fra sommerstien).

Etter steinbua er det litt oppover før en holder innover laveste punktet i botnen mot Kalbotn. Hold til høyre for vatnet til foten av Børa og et stykke forbi vatnet. Følg så en naturlig rampe som krysser oppover mellom noen hamrer til snøpartiet som leder opp til toppen. Kryss over snøpartiet direkte mot toppen.

Ned igjen kan en følge samme veg eller gå over Kaldbotntind. Dette er litt brattere, men en slipper botnen opp igjen tilbake.

Kilde:

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Lengde en vei (km) 11.88
Stigning meter grader
Total stigning 1577 Høydemeter

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.