Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Bløkallen, Midøya

Om turen

Gradering

Kommune

Midsund

Type tur

Fottur

Gradering

XXX Rød

Lengde tur/retur (km)

6 km

Total lengde rundtur (km)

6 km

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Her startar stien
Utsikt på tur opp
Utsikt frå toppen
Bløkallen frå Midsund

Bløkallen, Midøya

Kvifor gå denne turen?

Toppen av Bløkallen er bare vel 500 meter høy, men etter knappe to timers gange, belønnes du med et storslått utsyn mot havet, øyene, fjord og fjell. Du ser hele Øyriket- Otrøya som strekker seg mot land, Gossa, Harøya, holmer og skjær. Turen er variert, og i det øvre partiet kan du velge tre ulike ruter til topps. Det er mulig å starte fra flere steder på Midøya, men Stikk UT!- posten tar utgangspunkt i å starte fra Blø. Sti også fra Raksvika, noe gjengrodd. Bratt deler av veien.

Kvar i terrenget går turen?

Det er fin sti oppover i bjørkeskogen, og først dreier den til høyre før den vender tilbake igjen. Når du kommer opp på ca 160 moh., kommer du til ei fin furu, og der deler stien seg. Ta til venstre opp mot Bløvatnet og følg denne videre oppover. Etter hvert kommer du til et nytt stiskille der det står et skilt med utydelig skrift. Hold til venstre oppover lia. Deretter kommer du opp på ei slette som kalles Høgfjellet, og du ser det vakre Bløvatnet mot høyre.
Nå ser du topp-partiet tydelig, og det er mulig å velge tre ulike ruter den siste delen mot toppen. Det er fint å velge ulike alternativer opp og ned topp-partiet, slik at du får en rundtur.
Alternativ 1 er å velge den venstre og nordligste ryggen som også omtales som "kneet". Denne ruta er bratt, og det er litt klyving oppover berget. Noen kan oppleve det som luftig, men det er lagt ut tau i de bratteste partiene. Ruta er lite egnet for små barn og hunder. Når du har passert klyvepartiene, finner du stien videre til toppen.
Alternativ 2 er å gå opp ca midt på toppartiet hvor du følger en ganske tydelig gressbakke mot venstre. Her er det dårlig sti, men fint å gå. Oppe på kanten finner du stien videre til toppen.
Alternativ 3, som er den lengste, men enkleste, er å gå opp på toppen langs Bløkallens høyre/sydligste rygg. Stien er først ikke så synlig, men det er lett og fint å gå, og du skal innover og mellom selve Bløkallen og Bløvatnet. Det er idyllisk langs vannet og flere fine rasteplasser. Der berget går på det bratteste ned i vannnet, går stien på steiner helt, helt nede i vannkanten. Ved enden av vannet dreier du litt til venstre opp en stigning og fortsetter i retning mot fjorden på andre siden til du finner en tydelig og god sti som følger kløftene opp til toppen.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Fra Sunnmøre: ta ferga fra Brattvåg til Dryna. Kjør over Dryna og til Midøya. Ca en kilometer før brua til Otrøya, får du en låve på høyre hånd. Stien starter rett før låven og er markert med et turskilt. Parkering i en lomme ca 50 meter tilbake på venstre side av veien.
Fra Nordmøre/Molde: kjør til Mordalsvågen 10 km vest for Molde og ta ferga til Solholmen (ca 15 minutter). Når du kommer på land, tar du av til høyre og kjører nordsiden av Otrøya til Midsund, og deretter etter skiltingen mot Dryna. Over brua til Midøya, og deretter til høyre. Etter ca en km kommer du til en låve på venstre av veien, og rett etter den står et turskilt der stien til Bløkallen starter. Parkering i en lomme på høyre side av veien ca 50 meter lenger frem. Gratis parkering. GPS-koordinater: N62`40.399 E006`38.238

Kvar kan du parkere?

Fra Sunnmøre: parkering i en lomme ca 50 meter tilbake på venstre side av veien.
Fra Nordmøre/Molde: parkering på høyre side av veien i en lomme ca 50meter lenger frem. Gratis parkering.

Rute på kart

Underlag Lengde i km
God sti ca 4
Dårlig sti ca 2
Lengde tur/retur (km) 6 km
Total lengde rundtur (km) 6 km
Stigning meter grader
Total stigning 394 Høydemeter

Offentlig transport

Ferge: http://mrfylke.no/content/edit/239068/1/nnoNO

Kart

Turkart 1:50 000 Harøyfjorden