Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Vestnes

Type tur

Skitur

Gradering

XX Blå

Lengde tur/retur (km)

9,3 km tur/retur

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Blåskjerdingen sett frå Moldefjorden

Blåskjerdingen

Fotograf: Carina Stokke

Kvifor gå denne turen?

Blåskjerdingen er ein fjelltopp på grensa mellom kommunane Haram og Vestnes. EIt skar deler toppen i to, i nord ein smal topp på 1069 moh og i sør eit langstrakt platå på 1062 moh.

Fjellet ligg nært havet og er berre omgjeve av lågare fjell, og dette gjev ei fantastisk utsikt frå toppen. Utsikta både mot Romsdalen, Nordmøre og Sunnmøre er formidabel!

Kvar i terrenget går turen?

Start frå Reset og gå til venstre for den markerte kanten av Lilleskjerdingen. Rund Lilleskjerdingen og følg høgre side av dalbotnen innover. Stig så opp til eit platå og hald til høgre mot synleg bekkedal. Følg denne oppover og følg ryggen som leiar opp mot toppryggen til Blåskjerdingen. Følg så ryggen til det store, flate toppartiet. Retur same veg.

Ver obs på skavl på toppen.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Frå nord: kjør til Fiksdal og ta av mot Vatne. Hald fram i 7 km til du når det høgste punktet på vegen, Reset, parker på parkeringsplass på venstre side. Frå Sør: ta av på Vatne og følg fylkesveg 147 til Reset.

Kvar kan du parkere?

Parkering på stor parkeringsplass ved fylkesvegen.

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Ikke preparerte løyper 9,3
Lengde tur/retur (km) 9,3 km tur/retur
Stigning meter grader
Total stigning 750 Høydemeter

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.

Kart

Turkart Ørskogfjellet eller Kartserie 711 Kartblad 1220 II Vestnes