Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Rauma

Type tur

Fottur

Gradering

XX Blå

Lengde en vei (km)

5.2

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Blånebba

Fotograf: romsdal.com

Kvifor gå denne turen?

Enkel og flott topptur opp til en fjelltopp som ligger fantastisk til mellom Romsdalen og Venjesdalen. Fin toppegg på slutten.

Kvar i terrenget går turen?

Start ved parkeringsplass på Venjedalssetra. Følg veien et lite stykke, og ta av på sti inn til høyre like før brua (husk å lukke grinda). Etter noen hundre meter passeres ei hytte, og stien tar av opp til høyre et stykke etter hytta.

Følg godt merket sti opp lia til høyre for elva. Omtrent midtveis i lia krysser en elva på et flatt parti, og fortsetter opp til venstre for elva. Like etter skoggrensa legger terrenget seg, og stien går slakt innover Hesteheian. Like før vannskillet kommer en til et stikryss med Romsdalseggen.

Følg sti til venstre bratt oppover langs en rygg opp til eggen. Like før kommer en til et skiltet stikryss med Romsdalseggen til høyre. Følg skilt til Blånebba rett fram og kryss over ryggen til kanten mot Romsdalen, drei til venstre og følg venstrekanten av egggen. Når stigninga begynner krysser stien over til venstre på eggen, og følg denne til toppen av Blånebba.

Når en kommer opp på eggen er det fantastisk utsikt mot Romsdalen og Trolltindene.

Kilde:

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Lengde en vei (km) 5.2
Stigning meter grader
Total stigning 996 Høydemeter