Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Rauma

Type tur

Skitur

Gradering

XXX Rød

Lengde en vei (km)

3.79

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Blånebba

Fotograf: romsdal.com

Kvifor gå denne turen?

En flott topptur på ski i fantastiske omgivelser, og som byr på flere alternativer med fine nedkjøringer.

Kvar i terrenget går turen?

Vegen til Venjesdalen er nå vinterbrøyta og turbeskrivelsen gjelder fra Venjedalssetra (bomveg). På parkeringsplass ved Venjesdalssetra ta av fra vegen til høyre, og følg slakt innover under hyttene et par hundre meter. Kryss deretter oppover en rygg på høyresiden av elva og senere en flanke, før terrenger legger seg innover mot Jamnåbotn like over skoggrensa.

Følg dalen et stykke innover, forbi skavlene som henger langs toppryggen på Blånebba. Kryss deretter oppover sida, som kommer opp til høyre for skavlene. Siste 100 metrene er ganske bratte. Følg deretter ryggen til venstre til toppen av Blånebba. Vær oppmerksom på at ryggen er smal siste stykket før toppen, og store skavler som henger ned mot botnen som en fulgte opp.

Ned igjen er det flott nedkjøring samme veien, eller med gode forhold så kan en og kjøre et brattere rute ned nordryggen på Blånebba. Nordryggen forutsetter gode skikunnskaper, godt utstyr og gode snøforhold.

Kilde:

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Lengde en vei (km) 3.79
Stigning meter grader
Total stigning 955 Høydemeter

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.