Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Blåfjellet fra Brandsetra

Om turen

Gradering

Kommune

Eide

Type tur

Fottur

Gradering

XXX Rød

Gradering for rullestolbrukarar

Ikkje tilgjengeleg

Lengde tur/retur (km)

9

Lengde en vei (km)

4,5

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Blåfjellet fra Brandsetra

Fotograf: Roar Halten

Kvifor gå denne turen?

En flott topptur med fantastisk utsikt mot Fræna, Eide og Averøy. Her kan du også gå videre til Trolltindene  Turen kan oppleves som luftig mot toppen og den bør absolutt ikke gås uten klar sikt, da deler av turen går i bratt terreng

Kvar i terrenget går turen?

Du starter på fylkesveien og går opp en skogsvei de første kilometerne. Oppe i Gunnadalen er det skilta både til Blåfjellet og til Snipa. Følg skiltet vestover mot Blåfjellet, 864 moh. Første del av stien er tydelig og merket. Over tregrensa varierer turen med ur og lyng. Etter ca 2.2 km må man passere gjennom ei ur. Vær nøye med å følge merkingen inn og ut av ura for å finne stien videre. Om man følger GPS sporet, så velg det øverste sporet. Videre er stien litt mer utydelig, men se etter de røde merkene (og følg fortsatt øverste GPS spor). Etter ca 3- 3.1 km kommer man til et skar i fjellet der man har Hældalstinden til høyre og ryggen opp mot Blåfjell rett fram. Her er det ikke tydelig sti, men mye sauetråkk. Setter man kursen mot ryggen av Blåfjellet vil man finne stien igjen på andre siden av skaret. Her er det også merket med en pil. Stien kan også være vanskelig å finne på vei tilbake og det er viktig å ikke havne på stien mot Hældalstinden, men fortsette ned mot ura igjen. Det vil være letter å forstå når man står i området.

Nå starter den delen av turen som kan virke litt luftig og herifra må man ha god sikt for å fortsette videre. Oppover ryggen er stien forholdsvis tydelig. Den går ikke helt ut på kanten, men man må være forsiktig. Utsikten er upåklagelig! Man kan også velge en sti litt lengre innenfor eggen. På toppen av Blåfjell ser man innover mot Snøtinden, Stortussen, Sør-Tussen, Luten, Kvannfjellet og videre mot fjell i Fræna. Utover ser man Melen og Stemshesten. Man ser også mot Averøy, Gjemnes og Tingvoll. Bak varden på Blåfjellet er terrenget meget bratt akkurat over eggen, så ta hensyn til det når du er på toppen.  

Lenke til turbeskrivelse

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Det er laget en litt provisorisk parkering ved en strømkiosk like ved fylkesvei 64. Ta hensyn ved parkering slik at det blir plass til flest mulig.

Kvar endar turen?

Varde på toppen med turkasse.

Kvar kan du parkere?

Parkering ved strømkiosk

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Traktorveg 4
God sti 1
Dårlig sti 4
Lengde tur/retur (km) 9
Lengde en vei (km) 4,5
Stigning meter grader
Bratteste helning opp 300 39
Bratteste helning ned 300 39
Total stigning 844 Høydemeter

Offentlig transport

Buss mellom Molde - Eide - Averøy - Kristiansund går forbi

Mobildekning

Deler av turen har dårlig dekning

Spesielle forhold

Man må ha klar sikt når man forserer ryggen opp mot toppen, da deler av terrenget er bratt. Det er lurt å ha orientert seg på kartet før man starter i tillegg til å ha lest turbeskrivelsen nøye.