Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Blåfjellet (766 moh.) fra Hestnes

Om turen

Gradering

Kommune

Halsa

Type tur

Skitur

Gradering

XXX Rød

Lengde tur/retur (km)

18

Lengde en vei (km)

9

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Blåfjellet (766 moh.) fra Hestnes

Fotograf: Ragnhild Godal Tunheim

Kvifor gå denne turen?

Turen til Blåfjellet er en flott skitur, og den krever noe erfaring. Fjellski er anbefalt. Skivante barn kan godt klare å gjennomføre turen, men vær oppmerksom på at den er nokså lang.

Opp til Englivatnet går turen på skogsvei oppover den litt bratte Hestnesdalen. Når du begynner på de snøkledde myrene oppover mot Ljøsvatnet, åpner landskapet seg. Her kan du nyte synet av Halsas høyeste fjell Hjelmen mens du går. Ved Ljøsvatnet er det satt opp et lite naust, hvor det passer å ta seg en kvil og fylle på med mat og drikke. Herfra ser du opp mot Blåfjellet, som ligger tvers over vatnet.

De siste heiene opp mot toppen byr på vakker utsikt, og kanskje også det beste skiføret. Her er det fint å renne ned igjen! Like ved toppen kan det være litt fokksnø og skare enkelte steder, men det veier utsikten opp for. Her ser du de stolte Tustnastabbene stikke opp av sjøen, og litt lenger ute ligger Smøla med sine karakteristiske vindmøller. Og om du løfter blikket ytterligere, ser du det store havet i det fjerne.

Kvar i terrenget går turen?

Start på Hestnes og følg vegen opp gjennom Hestnesdalen. Etter å ha kommet opp til Englivatnet og gått langsmed det, kommer et veikryss. Hold til venstre her, og renn ned den vesle bakken mot Hestnessetra. Gå forbi denne, og kryss to bekker litt lenger fremme. Hold deg på vegen til den stopper. Her fortsetter du rett oppover omtrent 50 meter, før du skrår av til venstre og begynner på myrene opp mot Ljøsvatnet. Fjellet på din høyre side, Storfjellet, skal rundes. Gå inn mot foten av fjellet og opp ei bratt li. Omsider kommer du over skaret mellom Storfjellet og Steinhaugen. Gli ned mot Ljøsvatnet, og ta gjerne en rast her om nødvendig.

Fortsett rett fram over vatnet, og hold til høyre når du begynner på stigningen opp mot selve toppen. Etter en stund skrår du mot venstre opp i Snødalen, og følger den til du kan se ned til Settemsdalen på andre siden. Gå til høyre opp ryggen, og følg denne det siste stykket mot varden.

Ned igjen kan du gjerne kjøre samme vei som du kom opp, men det kan å være fint å holde litt til venstre i begynnelsen og kjøre ned en annen vei. Så lenge du kommer deg ned, kan det være artig å eksperimentere med ulike kjøreruter. Fra Ljøsvatnet følger du dine egne skispor nedover til parkeingen.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Start på parkeringen ved sjøen på Hestnessletta. Parkeringen ligger tett inntil E39 omtrent 100 meter fra avkjørselen til Enge.
GPS-koordinater: N63° 07.872' E8° 31.263'

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Ikke preparerte løyper 18
Lengde tur/retur (km) 18
Lengde en vei (km) 9
Stigning meter grader
Bratteste helning opp 30 28
Bratteste helning ned 50 25
Total stigning 809 Høydemeter

Mobildekning

Dårlig i Hestnesdalen, God fra Englivatnet og opp

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.

Liten rasfare, snilt fjell sånn sett

Kart

Fjordruta, Turkart for Halsa, 1421 III Halsa