Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Fræna

Type tur

Fottur

Gradering

XX Blå

Lengde tur/retur (km)

4,9 km en vei.

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Vi parkerer her på Malmesetra. Bjørnen er toppen like over hytta til venstre
Flott skue i alle retninger, her mot Molde og Romsdalsalpene
På ryggen, en fot i hver kommune: Gjemnes og Fræna
Her nærmer vi oss toppen

Bjørnen

Fotograf: Eivind Kringstad

Kvifor gå denne turen?

Bjørnen (933 moh), grensefjellet mellom Eide, Gjemnes og Fræna, fantastisk rundskue. En del går også opp til Bjørnen om vinteren og kjører "telemark" ned igjen. "Over foten til Bjørnen" er et fast uttrykk, når vi går runden om Langdalsbu, Bjørnen, Malmesetra på ski om vinteren som også en fin runde. Den turen får vi beskrive når snøen har lagt seg...

Kvar i terrenget går turen?

Den enkleste adkomsten er fra Malmesetra (Skjetnesetra som de fra Molde sier). Herfra går vi over den største brua og følger stien langs elva og videre over myrene. Oppe på flata forsvinner den, er vel et sauetråkk, men du finner stien igjen litt nærmere ryggen til Bjørnen. Etter en times vandring er du på ryggen og følger den opp mot toppen, en ny times vandring. Like før klippene kan du holde til høyre, følge sauetråkket og slippe kliving og luftige partier. Du kommer innpå ryggen litt nord for toppen og går noen meter opp og tilbake til varden og gjesteboka. Men vil du ha litt mer spenning - er turen over klippetoppene like før toppen, å anbefale. Her kan du stå med et bein i Fræna og et i Gjemnes kommune :-) Pass på å holde til høyre på nedturen der det er to "rygger" å velge i.

Lenke til turbeskrivelse

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

På Skaret tar du bomveien innover mot Malmesetra (20 kroner i avgift). Dette er skiløypa om vinteren. Ved "krysset" til Gunnilla fellesbeite, tar du til venstre, over brua inn til setra. Her kan du parkere. I og med du kommer til å gå i myr, anbefales fjellsko/støvler.

Kvar endar turen?

Start og nedkomst er på samme sted. Men vil du ha en variant tilbake, kan du gå ned fra Bjørnen mot vest, litt småkliving - og så opp igjen på Butippen - og videre vestover, for så å dreie sørover igjen, langs ryggen av Butippen til sørenden av Gjengkleivatnet - og ned til Malmesetra. Her har vi ikke sjekket stien - men vet en del velger den "ruta" for å få litt mer ut av turdagen.

Kvar kan du parkere?

På Malmesetra (Skjetnesetra).

Rute på kart

Underlag Lengde i km
God sti 4
Myr 1
Lengde tur/retur (km) 4,9 km en vei.
Stigning meter grader
Total stigning 720 Høydemeter

Offentlig transport

Mulig med buss til Skaret fra Molde/Fræna, men da må du gå inn til setra, noen ekstra km...

Mobildekning

Grei dekning, men ikke på "baksiden" av Bjørnen

Kart

Turkart Molde/Fræna