Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Bjørnabotnhøgda

Om turen

Gradering

Kommune

Rauma

Type tur

Skitur

Gradering

XXX Rød

Lengde en vei (km)

9.35

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Bjørnabotnhøgda

Fotograf: romsdal.com

Kvifor gå denne turen?

Lang skitur som går innover Unhjemsbotn, via Blåfjellet og videre langs ryggen til Bjørnabotnhøgda.

Kvar i terrenget går turen?

Følg veien innover mot Dalsbygda, og ved Moa ta av inn til venstre ved skilt merket Moanebba. Parker på avkjøring ca. 200 m før gården Bjerkeli. Følg veien videre til gården og deretter innover langs skogsvei. Når veien begynner å gå litt nedover ta av opp til høyre og kryss gjennom gammel furuskog i starten.

Skogen tynnes fort ut og det er greit å krysse oppover, mens en holder svakt mot venstre. Når en passerer skoggrensa fortsett innover Unhjemsbotnen til høyre for elvedalen. Følg dalen innover til det bratner når en er i høyde og til høyre for Unhjemsvatnet og Unhjemsbotnhytta.

Herfra er det først et bratt parti oppover en flanke før terrenget legger seg litt et stykke. Kryss oppover det slakere partiet og så ut til ryggen til venstre som følges opp mot toppen. På de bratteste partiene kan det av og til være nødvendig å ta skiene på sekken. Kryss ut til høyre under bergparti like før toppen og kryss så på slakt parti opp til toppen av Blåfjellet.

Fra Blåfjellet går turen i slakt terreng til høyre for ryggen og senere en botn innover til høgste partiet på ryggen. Et kort stykke nedover før ryggen leder videre innover forbi en topp og deretter opp til Bjørnabotnhøgda.

Herfra kan en ta samme vegen tilbake eller ved gode snøforhold kan en kjøre tilbake forbi den nærmeste toppen og ta ned i skaret mot Morgedalen og følge denne ned til Grøvdal. Dette er en bratt nedkjøring og en må nøye vurdere snøforholdene.

Kilde:

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Lengde en vei (km) 9.35
Stigning meter grader
Total stigning 1565 Høydemeter

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.