Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Eide

Type tur

Fottur

Gradering

XX Blå

Gradering for rullestolbrukarar

Ikkje tilgjengeleg

Lengde tur/retur (km)

2

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Stavparkering i skogen. Foto: R.S. Berthinussen
Ved turkassa. Foto: R.S. Berthinussen
På toppen av Bjergje. Foto: R.S. Berthinussen

Bjergje

Kvifor gå denne turen?

Dette er en kort og bratt tur. Begynelsen av turen går gjennom fantastisk eventyrskog med høye, rette grantrær og mosedekt skogbunn. Tidvis er skogbunden teppedekket med vakre blomster. Turen gir hjertepumpa noe å jobbe med. Vel oppe på toppen av Bjergje har en fantastisk flott utsikt ut over Visnes, Averøya og ut Kornstadfjorden mot Vevang og Atlanterhavsvegen.

Kvar i terrenget går turen?

Følg den synlige traktorvegen opp mot granskogen og til foten av Bjergje. Om sommeren kan det gå kyr og storfe på beite her. Videre går det en tydelig sti bratt oppover en fin grønn, godt voksen granskog. Når granskogen nærmer seg slutt går du gjennom ei tregrind.

Stien fortsetter oppover. Du skal følge denne stien til den flater mer ut og du nærmer deg foten av tippen til Visnes kalkbrudd. Stien deler seg like før ei rotvelte nær stien, og du tar nå stien til høgre. Her er det merka med oransje på trestammen og du følger stien til topps.

På Bjergje er det trimkasse med bok (255 moh). Det er ei fantastisk utsikt over Visnes, Averøya og ut Kornstadfjorden mot Vevang.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Fra Eide sentrum tar du RV64 retning Vevang og Atlanterhavsvegen. Kjør til Visnes. Parkering på venstre side av vegen i bunnen av bakken i det du kommer til Visnes, nærmere bestemt Linset. Det er en avkjørsel til venstre like etter at riksvegen krysser elva, og her er det vanlig for fjellfolk å parkere.

Fra Fræna eller Averøy: Følg RV64 i retning Eide. Kjør til Visnes. Kjør gjennom nesten hele 60-sonen. P-plass på høyre side rett før du kjører opp mot 80-sonen. Det er en avkjørsel til høyre like før riksvegen krysser elva. Her er det vanlig for fjellfolk å parkere.

Det er plass til få biler, så vis hensyn når du parkerer.

Kvar kan du parkere?

Visnes. Ingen p-avgift.

Rute på kart

Underlag Lengde i km
God sti 2
Lengde tur/retur (km) 2
Stigning meter grader
Total stigning 237 Høydemeter

Offentlig transport

Buss fra Eide sentrum Vevang/Averøy. Fra Averøy til Eide. Gå av på Visnes, rett ved der turen starter. se http://www.177.no

Mobildekning

Ja

Spesielle forhold

Dette er en tur som stort sett kan gås hele året. I perioder med mye is anbefaler vi brodder.

Turmålet ligger rett ved Visnes Kalk, et stort dagbrudd.

Kart

Turkart for Molde.