Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Rauma

Type tur

Fottur

Gradering

XX Blå

Gradering for rullestolbrukarar

Ikkje tilgjengeleg

Lengde en vei (km)

1.4

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Bispevatnet

Fotograf: romsdal.com

Kvifor gå denne turen?

Populær tur fra Trollstigen og opp til Bispevatnet. God sti i ur og fast fjell.

Kvar i terrenget går turen?

Kjør Fv 63 Trollstigvegen og parker i Strupen - ca 200 meter nærmere toppen enn resturanten. Følg skilting Bispevatnet. Stien er merket opp til Bispevatnet, noe varding videre til Bispen.

Fra vegen følger du bergryggen oppover til det flater litt ut, og du kommer til et lite tjern.

Ta til høyre rundt en hammer, og så videre oppover langs vardet rute. Her er det lett og fint å gå. 100 meter etter hammeren går stien til høyre over noen sva, og så oppover gjennom ei ur. Hold til høyre opp en ny rygg, og så til høyre under den neste store ura. Stien følger så fjellryggen oppover, med svakt drag mot høyre.

Stien fortsetter oppover lia og skrår inn mot elva fra Bispevatnet, som kan krysses over ei bru. Gå over brua og finn deg en fin rasteplass. Her kan du sitte og se baksida av fjella Bispen, Kongen og Finnan.

Turalternativ

Returen fra Bispevatnet kan legges opp slik at du får en rundtur. Følg rødmerka sti som går ned på nordsida av Bispeelva. Denne ruta er noe brattere og ender like ved turistanlegget på Trollstigen.

Like etter start ser du godt den gamle ferdselsåra Kløvstien mellom Romsdal og Valldal som går parallelt med bilvegen. Dette er en kort og enkel tur.

Ved Bispevatnet er du ved utgangspunktet til turer både til Bispen og Kongen. Disse turene krever lokalkunnskap og erfaring.

Bispen, ­Kongen og Dronninga ble alle besteget i 1882 av Mathias Soggemoen, Erik Norahagen og Carl Hall.

Fra Bispevatnet har du god utsikt til Alnestinden som er et populært skifjell om våren etter at Trollstigvegen har blitt brøyta.

Under Alnestinden ble i mange år det tradisjonelle Troll­stigrennet arrangert, et storslalåmrenn med nasjonal deltakelse.

Kilde:

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Lengde en vei (km) 1.4
Stigning meter grader
Total stigning 290 Høydemeter