Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Lesja (Oppland)

Type tur

Skitur

Gradering

XX Blå

Gradering for rullestolbrukarar

Ikkje tilgjengeleg

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Bakkeløypa

Kvifor gå denne turen?

En fin rundtur som på ca 6 km. Fin familie-løype som inneholder en del bakker som er morsommer for mange og litt utfordenrde for andre. Denne rundturen er ofte en av de første løypene som blir tråkket på Bjorli. I løypas høyeste område er det fine plasser for en rast.

Kvar i terrenget går turen?

Fra Miljøstasjonen  på Bjorli (Like ved togstasjonen) går løypa vestover, den går under jernbanebrua og krysser Rauma elv, etterhvert kommer en til et løypekryss på et stort jorde (etter ca 1 km). Dette er start og slutt på på den rundturen; Bakkeløypa. Turen er her beskrevet mot klokka, men kan selvsagt gås motsatt veg også. Ta til høyre i krysset og følg løypa som først går i flatt terreng før det blir noen bakker oppover. Hold rett fram (svakt venstre) i krysset der Brøstdalsløypa tar til høyra.  Stikk UT! posten er på løypas høyeste punkt. Etter en stopp ved postkassa går det flatt et lite stykke før en lang og svingete nedoverbakke. Etter bakkene flater det ut og en fortsetter bortover flatene til en kommer tilbake til det store jordet hovr rundturen startet.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar kan du parkere?

Parkeringen ved Bjorli miljøstasjon (ved Bjorli Stasjon) er startsted for denne turen. Fra rundkjøringen på Bjorli (ved YX bensinstasjon) kjører du ca 300 m i retning Åndalsnes på E136. Ta avkjøring til venstre der det er gratis parkering ved miljøstasjonen og langs blindvegen i retning vest.

Alternativt startsted for Bakkeløypa og Brøstdalsløypa er Bølia Skistadion. For å komme hit kjører du E136 i retning Dombås fra rundkjøringen. Etter ca 1,5 km følger du skilting til venstre mot Rånå, kjør over elven og ta første avkjøring til venstre.

Rute på kart

Forklaring på fargekoder til løypene

  • Mindre enn tre timer siden
  • tre til seks timer siden
  • i dag, mer enn seks timer siden
  • i går
  • to dager siden
  • 3-15 dager siden
  • 15-30 dager siden
  • Mer enn 30 dager siden

Kart løypeinfo

Underlag Lengde i km

Offentlig transport

Tog til Bjorli stasjon

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.