Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Rauma

Type tur

Skitur

Gradering

XXX Rød

Lengde en vei (km)

2.7

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Alnestind

Fotograf: romsdal.com

Kvifor gå denne turen?

En av de mest populære vårskiturene i Romsdalen. Flott topp der skiføre som regel varer til langt ut i juni.

Kvar i terrenget går turen?

Turen kan gåes hele sesongen, men er mest vanlig som vårskitur etter at vegen til Trollstigen er brøytet. I mai kan vegen bare være åpen til bommen, i så fall må en gå opp Trollstigen noe som tar ca 1 time (ikke medtatt i tidsangivelsen). Turen er her beskrevet etter at Trollsitgen er åpnet.

Parker like før det høyeste punktet på Trollstigen. På nordsiden av Alnestind går det en markert rampe som en følger oppover. Rampen er slak i starten, men blir gradvis brattere. Trollstigrennet gikk her tidligere.

Like før enden av rampen krysser en til venstre opp en bratt flanke mellom to fjellparti. I toppen av flanken kommer en inn i en liten botn som følges til toppen av Alnestind på skrå opp til høyre.

Vanligvis følger en samme vegen ned igjen.

Kilde:

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Lengde en vei (km) 2.7
Stigning meter grader
Total stigning 853 Høydemeter

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.