Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Åsbøsnota (Snyta)

Om turen

Gradering

Kommune

Surnadal

Type tur

Skitur

Gradering

XX Blå

Lengde tur/retur (km)

8,2

Lengde en vei (km)

4,1

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Åsbøsnota (Snyta)

Fotograf: Ola Nordvik

Kvifor gå denne turen?

Fin familietur med fantastisk utsikt.

Kvar i terrenget går turen?

Ta av til venstre fra riksvei 671 rett før Nordvikstranda. Følg skogsbilvegen i 1,2 km til lunneplass. Dit kan det godt kjøres med bil hvis den er brøytet. Følg traktorveg rett frem til enden av denne (800 m). Ta til venstre og følg kraftlinja 450m. Ta av fra kraftlinja og gå til venstre ca 200 m. Følg ryggen i ca 1250 m til toppen (619 moh).

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Hvis man kommer sørfra, tar man ferga Kvanne Røkkum og følger 670 i ca 4 km og tar av til Fv 671 mot Todalen. Følger denne ca 3 km der det starter en skogsbilveg rett før Nordvikstranda. Ved starten er det en smijernsgrind i sort. Det er ok å passere denne grinda og følge skogsbilvegen 1 km. Der er det en stor lunneplass med plass til parkering. Husk at grinda MÅ lukkes sommerstid, da det er bufe på beite i utmarka. Den som kommer nordfra, passerer surnadal og følger 670 mot Kvanne.
Ca 8 km fra surnadal tar man av på fv 671 mot Todalen.
Hvis skogsbilvegen ikke er brøyta, er det plass til ett par biler ved vegen. Hvis ikke er det parkering ca 300 meter lenger mot Nordvikstranda.
Vi bruker ikke samme løype sommer og vinter. Sommerruta går gjennom noen granfelt og bløte myrer, så der blir det lite snø. Derfor følger vi skogsvegen til enden og videre etter kraftlija. Der er det stabilt føre.

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Ikke preparerte løyper 8,2
Lengde tur/retur (km) 8,2
Lengde en vei (km) 4,1
Stigning meter grader
Total stigning 440 Høydemeter

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.

Kart

Trollheimen