Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Åsbømarka rundt

Om turen

Gradering

Kommune

Halsa

Type tur

Fottur

Gradering

X Grønn

Total lengde rundtur (km)

3,4 km

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Åsbømarka rundt

Fotograf: Tove Kristin Aasbø

Kvifor gå denne turen?

Dette er ei fin lita trimløype som passer alt slags folk. Løypa følger traseen til skiløypene i Åsbømarka, og du går for det meste i skog og over myr. Omtrent halvveis på rundturen kommer du til en gapahuk ved navn Pensjonisten. Her er det fint å sette seg ned og ta en liten rast. Dette er også et utgangspunkt for flere andre turer, og det går sti både til Kaldbergsvatnet, Bjørnavatnet og Knoken. Ned igjen følger du en annen skiløype som etter hvert kommer innpå vegen du fulgte i starten.

Kvar i terrenget går turen?

Turen starter på Åsbøen på Halsa, og går på grusveg oppover i lia. Gå til høyre i første veikryss, og følg vegen oppover mot venstre. Snart kommer du til ei grind som du må igjennom. Husk å lukke. Du forsetter rett fram, og følger skiløypetraseen oppover. Litt lenger framme svinger grasvegen til venstre, og etter denne svingen må du være litt obs. Her skal du nemlig ta opp til høyre ved første mulighet. Det er ikke merket noe særlig, så følg godt med. Etter å ha tatt til høyre følger du denne løypa fram til gapahuken som ligger litt oppi skogen ved enden av ei lang myr. Her kan du kvile litt, før du begynner nedturen. Følg løypa nedover, hold til venstre ved mulige veivalg, og kom omsider inn på vegen du startet på, like over grinda. Husk å lukke den nå også. Derfra er det bare å følge samme veg som du kom, ned til parkeringen.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Du starter på Åsbøen. For å komme dit, tar du av fra E39 på Halsa. Se etter kirka oppe i lia, og ta av oppover mot den. Ikke kjør til venstre inn mot kirka, men følg vegen som holder til høyre over dyrkamark og gjennom gårdstun. Kjør på denne vegen helt til du ser skilting ned mot Gjerstad. Her parkerer du på venstre side av vegen.
GPS-koordinater: N63° 05.423' E8° 16.176'

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Total lengde rundtur (km) 3,4 km
Stigning meter grader
Total stigning 138 m Høydemeter

Mobildekning

God

Kart

Turkart for Halsa, Fjordruta, 1421 III Halsa