Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Midsund

Type tur

Fottur

Gradering

X Grønn

Gradering for rullestolbrukarar

Ikkje tilgjengeleg

Lengde tur/retur (km)

2,4

Lengde en vei (km)

1,2

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Ålesundsneset

Fotograf: Malvin Gjendem Bjørnerem

Kvifor gå denne turen?

En fin tur som passer for de aller fleste. Stien går i fint kystlandskap med berg, myr, lyng, leire og små dammer langs stien. Det er et yndet sted å gå om kvelden da solnedgangen i vest har gitt mange flotte fotomotiv.

Kvar i terrenget går turen?

Fra parkeringsplassen følger du en fin gruset tursti som etter hvert går over berg, myr og lynglandskap. Stien går langs sjøen og du har fin utsikt utover Tangefjorden, Harøyfjorden og øyene utenfor. Stien er tydelig hele veien og STIKK UT!-posten står under en av den høyeste haugen ute på neset, med fin utsikt innover mot Kvalvika og fjellrekkka på Otrøya og Midøya.
Det går også en sti innover mot Kvalvika, hvor det er en flott strand. Når det er fjære sjø, er det en veldig stor leirestrand som virkelig kan anbefales.

Kulturminne

Langs med stien til Ålesundshaugener det rester etter 6-8 vikinggravhauger, og det er spor etter torvuttak til brensel og lignende.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Ta av mot Tangen fra riksveien på utsida av Otrøya (skilta). Kjør helt til Tangen, der veien deler seg. Ta til venstre, det er parkeringsplass der veien slutter.

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Fast grus 0,5
God sti 0,7
Lengde tur/retur (km) 2,4
Lengde en vei (km) 1,2

Mobildekning

Ja

Kart

Turkart 1:50 000 Harøyfjorden